elibike Napisano 10 Sierpnia 2010 Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam, pewien czas temu gdy moj stary rower szlag trafil bylem zmuszony do kupienia lub zlozenia nowego. Kupilem i teraz wiem ze nie zrobilem najlepiej ale coz, trzeba zyc dalej Kupilem GT Avalanche 2.0, rower swietny, uniwersalny ale to jeszcze nie to co bym chcial wiec z czasem mam zamiar go 'wymienic' na cos bardziej pode mnie. Rower powinien sie wlasciwie nadawac do wszystkiego czyli cos pod freeride/dirt/street jest kilka zalozen: - amortyzator przedni 100mm+ - single z przodu ( 3xT ) - napinacz - <15kg Oczywiscie nie bede tym latal nie wiadomo jakich wysokosci bo nie mam takich mozliwosci no a nawet gdybym mial gdzies 10m drop czy hopke to i tak bym go nie skoczyl Chcialbym aby wypowiedzial sie ktos obeznany czy ta specyfikacja sie nada i czy ma sens, niektore czesci juz mam wiec wymienie je na samym koncu lub nie potrzebne mi lepsze wiec zostaja(pogrubione). Rama Dartmoor Street Fighter 16" Amortyzator przedni Suntour Duro DJD 20 QLC 100mm Mostek Truvativ Hussefelt Kierownica Truvativ Hussefelt ? Gripy Dartmoor Shadow Pedały Octane One Static Łańcuch SRAM PC-951 Kaseta Shimano Altus Korba Truvativ Hussefelt Howitzer ? Ruktion ? ( Shimano SAINT?) Przerzutka tył Shimano SLX Shadow Napinacz E13 LS FS Manetki Shimano Alivio Klamki Tektro Auriga Comp Hamulce przód Tektro Auriga Comp Hamulce tył Tektro Auriga Comp Koło przód Jalco AX-430 + Kenda Nevegal 26x2.1 Koło tył Jalco AX-430 + Kenda Nevegal 26x2.1 I teraz kilka pytan Jakie porzadne i dosc tanie stery do tej ramy? Jaka korbe wybrac? Truvativ Howitzer/Ruktion czy oplaca sie doplacac do Shimano SAINT? Czy na takim rowerku dam rade troche polatac we wszystkich dyscyplinach (Freeride, street, dirt), oczywiscie na dosc lekkim/srednim poziomie? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam
Artursx1 Napisano 10 Sierpnia 2010 Napisano 10 Sierpnia 2010 Dziwnie to złożone , bardzo dziwnie . SF na dirt nie , rama padnie . Kupiłbym Voida i do tego dirt jumpera 2 , korbe koniecznie sainta , mega mocna nie do zakatowania . Manetkę dałbym lepszą , ta upośledza slxa ( jeździłem na takim secie ) . Pedał kup tanie sprawdzone Vp 559 , octanki są słabe niestety . Kierownice jak chcesz . Co to są za koła ? Stery : FSA Orbit Korba Saint bo truvki ruikony się wyrabiają szybko , a sainta nie zakatujesz . Na rowerku który podałeś będzie spoko na FR , dirt jakoś jakoś a street marnie .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.