Skocz do zawartości

[hamulec ]

BitchFR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam . zapewne temat trafił sie taki nie jeden... ale nie szukałem :D . potrzebuje całego hamulca tylnego ( może być używany) do fr jak i dh lekkiego . cena jaka mnie ogranicza to 420zł. prosiłbym o propozycje z najlepszym towarem . :D

Napisano

ciężar mi nie przeszkadza . jednak Sainta żadnego nie ma w tej cenie na allegro . jest jeden tylko że z zaciskiem hone . a poźniej tylko 4 tłoczkowy saint ale już ponad moje fundusze :D

Napisano

Dlatego poluj na używane , lub zobacz na CRC mają teraz przeceny . Innych hebli mi się nie widzi , może CODE lub Hope m4 ( nowsze ) jednakże Sainty są jednymi z lepszych hamulców . 

Napisano

Avid Code , ten z regulacją to dobry hamulec , jednakże mocą i modulacją saintowi ustępuje ( nieznacznie) . Niektórzy użytkownicy skarżyli się na cieknące tłoczki w Code 5 , ale w Code o tym nie słyszałem . Jaka cena za ten hebel ? 

Napisano

Ale jaki to CODE ?- bo są 2 wersje , jedne CODE 5 i drugie CODE z regulacją czerwoną na klamce . CODE 5 są gorsze od CODE normalnego , i bardziej awaryjne .  Cenowo CODE jest droższy o 150 zł od Sainta który i tak jest lepszy pod względem siły i modulacji oraz wygody regulacji ( regulacja odległości w pokrętle , skok klamki w śrubce ) dodatkowo shimano ma przewagę że łatwiej odpowietrzyć je , do avida trzeba zestaw który jest dość drogi . 

Napisano

E ta tarcza jest średnia , zdecydowanie bym wolał HOPE jednakże raczej nie zmieści się w adapterze . Możesz też zobaczyć tarcze Shimano XT na pająku , 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...