BitchFR Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam . zapewne temat trafił sie taki nie jeden... ale nie szukałem . potrzebuje całego hamulca tylnego ( może być używany) do fr jak i dh lekkiego . cena jaka mnie ogranicza to 420zł. prosiłbym o propozycje z najlepszym towarem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Shimano Saint M810 da się kupić w tej cenie . Jest to jeden z lepszych hamulców na rynku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taellih85 Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Do DH,FR,enduro dla mnie tylko Saint. Szkoda tylko, że trochę ciężkawy to bym do maratonów wziął, bo mocy nigdy za wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 ciężar mi nie przeszkadza . jednak Sainta żadnego nie ma w tej cenie na allegro . jest jeden tylko że z zaciskiem hone . a poźniej tylko 4 tłoczkowy saint ale już ponad moje fundusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Dlatego poluj na używane , lub zobacz na CRC mają teraz przeceny . Innych hebli mi się nie widzi , może CODE lub Hope m4 ( nowsze ) jednakże Sainty są jednymi z lepszych hamulców . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Do tylu wystarczy Ci Avid Elixir z duza tarcza, z przesylka akurat sie zmiescisz w budzecie. http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_Hamulec+ELIXIR+R.html?PT=53159869&PZTA=8&HNT=T&PD=53010574&WSZDZ=T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 a czy ELIXIR R jest lepszy niż hayes stroker trail ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Tak , elixir ma większa modulacje i moc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 to teraz kolejne pytanie . mam okazje jeszcze kupic avid coda . co polecacie . tego avida czy nowego elixsira r ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Avid Code , ten z regulacją to dobry hamulec , jednakże mocą i modulacją saintowi ustępuje ( nieznacznie) . Niektórzy użytkownicy skarżyli się na cieknące tłoczki w Code 5 , ale w Code o tym nie słyszałem . Jaka cena za ten hebel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 cenowo avid code wychodzi taniej od sainta . ale właśnie sie zastanawiam czy nie ma nic lepszego w cenie j/w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Ale jaki to CODE ?- bo są 2 wersje , jedne CODE 5 i drugie CODE z regulacją czerwoną na klamce . CODE 5 są gorsze od CODE normalnego , i bardziej awaryjne . Cenowo CODE jest droższy o 150 zł od Sainta który i tak jest lepszy pod względem siły i modulacji oraz wygody regulacji ( regulacja odległości w pokrętle , skok klamki w śrubce ) dodatkowo shimano ma przewagę że łatwiej odpowietrzyć je , do avida trzeba zestaw który jest dość drogi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 no tak ale ja z codami zmiesciłbym sie w mojej górnej granicy . a dopłacić do sainta nie mam z czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Jak chcesz kupić CODE 5 to sobie odpuść i kup Elixira R . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 ale ja nigdzie nie napisałem że to code 5 tylko BIAŁY CODE z czerwonym pokrętłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 A jaki przebieg ma ten CODE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 na oko 1.5 tys ale wizualnie ok . tarcza nie jest wytarta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Jaka cena za tego code i na jakiej tarczy jest ? Przebieg ma dość spory jak na hamulec do dh . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 cena to ok 420 zł z tą tarczą : http://allegro.pl/item1180278129_nowa_tarcza_hamulcowa_avid_clean_sweep_203mm_hit.html a do sainta musiałbym dokupywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 E ta tarcza jest średnia , zdecydowanie bym wolał HOPE jednakże raczej nie zmieści się w adapterze . Możesz też zobaczyć tarcze Shimano XT na pająku , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 tarcza jest w komplecie ale ona mi w zupełności wystarczy . chodzi mi tylko o hamulec czy jest dobry . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Hamulec jest dobry , 4 tłoczki + mocna klamka oraz 2 regulacje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.