Karola1 Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witajcie Zapadła decyzja iż nie będę nabywać na razie nowego roweru więc chciałabym wymienić co nieco w mojej obecnej maszynie. Rozważam wymianę przerzutki z tyłu, na przodzie (mam jakąś firmy Facon), manetki, hamulce z manetkami i całym linkowym fajkowym osprzętem. Co do przerzutek to do spokojnej jazdy w mieście po asfalcie i kostce na ścieżkach wybrałam Alivio czy to nie za wysoka grupa? Jeśli będzie oki to mam pytanie mam starą tylną przerzutkę montowaną na hak tak jak na fotce http://img188.imageshack.us/img188/7463/sdc13116g.jpg a Alivio widzę montowane są inaczej czy da się ją wobec tego zamontować u mnie? Proszę Was o pomoc w wyborze ponieważ chociaż co dzień się ucze nowych rzeczy o rowerach nadal wiem niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Aby zamocować przerzutkę bez zintegrowanego haka w ramie nie posiadającej go, musisz taki hak kupić: Allegro Ewentualnie w rowerowym zapytaj o hak do ram stalowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hero9978 Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Alivio jest ok to wcale nie za wysoka grupa a i co do montażu to Fenthin dobrze powiedział wszystko . Morze warto też wymienić przednio przerzutkę na Alivio zaraz poczujesz różnice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karola1 Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Jak najbardziej z przodu także zakupię Alivio bo to co tam jest przerzutkowo podobne teraz nie za bardzo chce pracować. Jeśli chodzi o hak który mam zakupić to czy dobrze zrozumiałam że ma to być hak do ram stalowych mimo iż moja jest aluminiowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Może brzmi to odrobinę zabawnie, ale tak. Po prostu w ramach aluminiowych stosuje się wymienne haki, które mocuje się w odpowiednio wyprofilowanym miejscu w ramie. W przypadku Twojej ramy nie ma takiej możliwości i trzeba posłużyć się hakiem do ram stalowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karola1 Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Dzięki za pomoc właśnie widzę iż ten hak rzeczywiście będzie dobry. Czyli postanowiłam, że stawiam na Alivio z przodu i z tyłu. Mam tylko jeszcze jedną wątpliwość czy Alivio RDM 410 będzie dobre do 6 biegów jakie mam? Pytam bo nie chce wymieniać koła pod kasetę 8 rzędową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Nie masz się o co martwić, przerzutka obsłuży 6rzędów bez żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hero9978 Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Na pewno będzie ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karola1 Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc. Czas na poszukiwania korzystnych ofert i przerobienie mojego cudacznego roweru na coś dobrze pracującego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hero9978 Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Jak będziesz miała jakieś problemy to pisz na pewno pomożemy . A co do wyboru przerzutki poszukaj odpowiednich ofert bo ceny są naprawdę różne . Poszukaj wyprzedaży . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.