Skocz do zawartości

[Przerzutka tył] Zmiana Tourney z hakiem na Alivio

Karola1

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Zapadła decyzja iż nie będę nabywać na razie nowego roweru więc chciałabym wymienić co nieco w mojej obecnej maszynie. Rozważam wymianę przerzutki z tyłu, na przodzie (mam jakąś firmy Facon), manetki, hamulce z manetkami i całym linkowym fajkowym osprzętem. Co do przerzutek to do spokojnej jazdy w mieście po asfalcie i kostce na ścieżkach wybrałam Alivio czy to nie za wysoka grupa? Jeśli będzie oki to mam pytanie mam starą tylną przerzutkę montowaną na hak tak jak na fotce http://img188.imageshack.us/img188/7463/sdc13116g.jpg a Alivio widzę montowane są inaczej czy da się ją wobec tego zamontować u mnie?

Proszę Was o pomoc w wyborze ponieważ chociaż co dzień się ucze nowych rzeczy o rowerach nadal wiem niewiele.

Jak najbardziej z przodu także zakupię Alivio bo to co tam jest przerzutkowo podobne teraz nie za bardzo chce pracować.

Jeśli chodzi o hak który mam zakupić to czy dobrze zrozumiałam że ma to być hak do ram stalowych mimo iż moja jest aluminiowa?

Dzięki za pomoc właśnie widzę iż ten hak rzeczywiście będzie dobry. Czyli postanowiłam, że stawiam na Alivio z przodu i z tyłu. Mam tylko jeszcze jedną wątpliwość czy Alivio RDM 410 będzie dobre do 6 biegów jakie mam? Pytam bo nie chce wymieniać koła pod kasetę 8 rzędową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...