Skocz do zawartości

[Piasta] Luzy, krzywa oś, krzywe koło x3

Eastern

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Piszę z prośbą do Was bo po prostu już nie mam siły i jestem na skraju wyczerpania nerwowego.

Pisałem już tutaj o niesamowitych luzach w tylnej piaście pare tygodni temu. Okazało się, że była skrzywiona oś, więc kupiłem nową, wyczyściłem wnętrze piasty i wymieniłem śrut. Wszystko było cacy... Przez tydzień. Potem czynność powtórzyłem jeszcze w odstepie dwóch tyg. x2 zmieniając oś i śrut mając nadzieję że coś to da. Niestety osie wytrzymują tylko tydzien. Piasta nie ma luzów, lecz po prostu sie giba na boki. Do tego całe tylne koło schodzi w lewą stronę...

Teraz już sam nie wiem co robić... Najgorsze jest to, że nie dostanę już pewnie porządnej piasty pod wolnobieg, bo takowy aktualnie posiadam, a nie mam po prostu jeszcze pieniedzy na zmianę całego napędu z nową bębenkową piastą, a nawet jak kupie taką, to jakie tryby/kasetę tam zamontuję pod mój siedmiobiegowy napęd srama...

Rozpaczliwie proszę o pomoc, bo po prostu nie wiem co robić. Na dodatek jestem w górach, co jeszcze bardziej uprzykrza sprawę... Z góry dziekuje za wszystkie podpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...