Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy] dla poczatkujacego dh

Lollex

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to 2gi temat o podobnej treści, poprzedni był na temat koła. Chodzi o to ze nie mam worka $$ i składam rowerek do nauki dh. Dopiero sie ucze wiec nie chce duzo inwestowac, bo wole zainwestować w odzież. Z przodu mialem bb7 a z tyłu v-ki alivio i jeżdziło mi sie dobrze ale obrecz z tyłu zmieniam na excalibura a do tego patrzac po zdjeciach raczej vki nie pasuja, jezeli jestem w błędzie choć watpie to nie dziwcie sie bo jestem nowy i nie mam tyle pojecia o rowerach co wy. tyłem żadko hamuje ale musze kupić coś taniego. Na torze jestem 1-2 razy w tyg, ale niedlugo koncza sie wakacje zabawe bede musial ograniczyc do 2-ch treningow w miesiacu. Dziś znalazłem takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item=1175556442.

Zaden kokos ale na sezon powinno wystarczyć. w ogóle jest sens inwestowac w takie cos czy odłożyć zakup do przyszłego sezonu?

Wiesz co zdefinuje moje dh. Dropy max 80cm, aktualnie zjezdżam z gory kamiensk, trasa nie jest ciezka ale idealna na początek. Do tej pory zjeżdzalem na vkach z tyłu, z przodu mam bb7 180 mm jak pisałem. Ale jeszcze bym sie chcial pouczyć no a v-ek juz nie założe.

PS:

jakby sie chciał ktoś zapoznać z trasa no to tu jest ładnie pokazane. Duzo sie nie skacze, jest duzo korzeni małych gorek.

Ja mam duro z przodu i sie martwie o niego zeby go nie zniszczyc ale z tej trasy oprocz takich bardzie pro zawodnikow widzialem takze kolesi zjezdzajacych na jakis lipnych zoomach.

Przewaznie jak podejde pogadac do jakies innej aglomeracji to kazdy ma boxxera ale duzo osob jedzi na takich dartach jak ja i jakis jedno-połkowiec z przodu. ale ci z zoomami mnie zaskoczyli bo zjezdzaja na takich typowo rowerach z biedronki i im sie nigdy nie dzieje.

Ta trasa z DH mało ma wspólnego , to bardziej trasa freeridowa . Kup sobie bb5 na tył , ewentualnie jakiegoś hydraulika ( juicy 5) . 

No i podaj cenę jaką możesz na hebel przeznaczyć .  

Typowo DH partsy są jak najlżejsze , nawet kosztem wytrzymałości .

Wiesz co odnosnie tras to zekomo na stronie gory kamiensk pisze ze to trasa downhilowa, wiec wiesz, mozliwe ze ma wiecej wspolnego z freeridem. No coż odnosnie ceny to chyba kupie bb5 czyli koszt z wysylka jakies 140zk, bb7 200zl. Poczekam odłoże i tyle. Chyba ze sie trafi okazja jakas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...