Skocz do zawartości

[Kraków]Trasa do Krakowa leśnymi drogami

ursusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z kolegów zna drogę do Krakowa prowadzacą lasami i innymi bezdrożami ?,istnieje wogóle taka możliwość dojechania do Krakowa ?

Napisano

oczywiście, że istnieje :D wszak z samych Katowic nie znam bezpośrednio, z Sosnowca do Trzebini mniej ruchliwymi drogami, z Jaworzna nawet do Trzebini dało by radę lasami, a z Trzebini prowadzi już zielony szlak rowerowy do samego Krakowa :) a co wybierasz się ? :)

Napisano

Jakby ktoś kto zna drogę był chętny taką trasę przebyć to chętnie bym się wybrał :icon_lol:.Wpierw muszę zaliczyć Ojców,potem pomyślę o wyprawie do Krakowa.Trzeba dobrze przeanalizować mapę i wybrać odpowiednią drogę ;).

Napisano

Ja znam drogę z Sosnowca. Do Olkusza większość lasem, a z Olkusza już czerwony szlak Orlich Gniazd, trochę mało uczęszczanych dróg asfaltowych, a w większości drogi leśne i polne. Jakby co to ja moge się wybrać ale dopiero we wrześniu.

Napisano

Kraków nadal aktualny.Zerknij tutaj jutro,może się zbierze większa ekipa jak dobrze pójdzie :).Ja w sobotę byłbym chętny na wypadzik do Krakowa leśnymi drogami i takimi ma których jeżdzi mało samochodów,a jak się da to przejeżdzać jakimiś wioskami.

Napisano

Ile by to sumarycznie kilometrów od Katowic w obie strony wyszło :P ?

Ja bym ogólnie bardzo chętnie się wybrał, no ale zależy jak będę z pracą stał, bo być może nie będę miał czasu :)

Napisano

Nie wiem ile będzie kilometrów,pewnie dużo ponad 100 km w jedną stronę zwaszywszy że będziemy jechali bocznymi drogami i lasami.Zakładam że pewnie popłądzimy i parę km trzeba będzie dodatkowo zrobić :).Nigdy nie jehałem do Krakowa w ten sposób,ale trzeba sprubować :P

Napisano

Siemanko. No ja bym się wybrał tylko, że nie dam rady w 2 strony obrócić, bo muszę być koło 17-18 najlepiej w Sosnowcu. Ewentualnie mógłbym się wybrać z Wami z rana do Kraka i wrócić pociągiem. Tylko o której byście chcieli wyruszać? bo musiałbym obczaić jak miałbym pociąg z Krakowa.

Napisano

Od dawna planuje podobny wypad do Krakowa.. do tego weekend mam wolny, wiec jak są chętni to i ja się dołączę;) posiadam dosyć szczegółową mapę ze szlakiem Orlich Gniazd i rozległych okolic Krakowa, więc w razie czego mogę pomóc w nawigowaniu;)

Napisano

wycieczka mysłowice-kraków leśnymi i mało ruchliwymi drogami

start jutro o 9:00 w Byczynie (Jaworzno)

szczegóły:

http://www.forumrowerowe.org/topic/71423-wycieczka-z-myslowic-do-krakowa/page__st__20

Czemu by nie :icon_lol: w kupie raźniej :P ktoś chętny dołączyć do ekipy powyżej? Ja do Byczyny drogę znam więc mogę poprowadzić a w Sosnowcu można by się umówić gdzieś 7.30 aby na spokojnie dojechać :P kto jedzie ?

Napisano

Myślę że połączenie ekip jak najbardziej wskazane ;).W którym miejscu w Sosnowcu mielibyśmy się spotkać ?

Myślę, że najprościej to tutaj mapa ;)

Jak dojedziesz do Sosnowca to potem w prawo i cały czas prosto aż dojedziesz na Dańdówkę (takie niby rondko i po lewej kościół) Można przed kościołem się umówić;) A potem pojechalibyśmy na Jaworzno przez Maczki bo mniejszy ruch.

Napisano

Ja mogę co najwyżej dojechać do centrum Katowic (dworzec PKP) a potem już z kimś jechać bo nie znam drogi ;)

Od PKP do ursuska masz bardzo prostą drogę -> mapa Cały czas prosto Warszawską/1maja a potem koło PKM Katowice odbijasz w lewo wzdłuż torów kolejowych. Może, że umówisz się z ursuskiem jakoś bliżej ;)

Napisano

Ja mogę co najwyżej dojechać do centrum Katowic (dworzec PKP) a potem już z kimś jechać bo nie znam drogi ;)

Jeśli jesteś z Mikołowa to możemy razem dojechać na miejsce zbiórki omijając centrum Katowic, proponuje zbiórkę np. w Murckach na moście nad drogą krajową 86 (tą do Bielska) chyba, że nie znasz tego miejsca to jestem otwarty na inną propozycję ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...