ursusek Napisano 9 Sierpnia 2010 Napisano 9 Sierpnia 2010 Czy ktoś z kolegów zna drogę do Krakowa prowadzacą lasami i innymi bezdrożami ?,istnieje wogóle taka możliwość dojechania do Krakowa ?
82koval Napisano 9 Sierpnia 2010 Napisano 9 Sierpnia 2010 oczywiście, że istnieje wszak z samych Katowic nie znam bezpośrednio, z Sosnowca do Trzebini mniej ruchliwymi drogami, z Jaworzna nawet do Trzebini dało by radę lasami, a z Trzebini prowadzi już zielony szlak rowerowy do samego Krakowa a co wybierasz się ?
ursusek Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Napisano 10 Sierpnia 2010 Jakby ktoś kto zna drogę był chętny taką trasę przebyć to chętnie bym się wybrał .Wpierw muszę zaliczyć Ojców,potem pomyślę o wyprawie do Krakowa.Trzeba dobrze przeanalizować mapę i wybrać odpowiednią drogę .
82koval Napisano 10 Sierpnia 2010 Napisano 10 Sierpnia 2010 Chętnie do Krakowa się wybiorę Drogę mniej więcej znam a zawsze jakieś modyfikację można wprowadzić
pawelll Napisano 10 Sierpnia 2010 Napisano 10 Sierpnia 2010 Ja znam drogę z Sosnowca. Do Olkusza większość lasem, a z Olkusza już czerwony szlak Orlich Gniazd, trochę mało uczęszczanych dróg asfaltowych, a w większości drogi leśne i polne. Jakby co to ja moge się wybrać ale dopiero we wrześniu.
Mordiz Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 Planowałem wypad do Krakowa. Plany aktualne ?
ursusek Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Napisano 12 Sierpnia 2010 Kraków nadal aktualny.Zerknij tutaj jutro,może się zbierze większa ekipa jak dobrze pójdzie .Ja w sobotę byłbym chętny na wypadzik do Krakowa leśnymi drogami i takimi ma których jeżdzi mało samochodów,a jak się da to przejeżdzać jakimiś wioskami.
intruz Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 Ile by to sumarycznie kilometrów od Katowic w obie strony wyszło ? Ja bym ogólnie bardzo chętnie się wybrał, no ale zależy jak będę z pracą stał, bo być może nie będę miał czasu
ursusek Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Napisano 12 Sierpnia 2010 Nie wiem ile będzie kilometrów,pewnie dużo ponad 100 km w jedną stronę zwaszywszy że będziemy jechali bocznymi drogami i lasami.Zakładam że pewnie popłądzimy i parę km trzeba będzie dodatkowo zrobić .Nigdy nie jehałem do Krakowa w ten sposób,ale trzeba sprubować
intruz Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 No to wyprawa na cały dzień w zasadzie. Chętnie bym pojechał, ale na razie nic nie mogę obiecać.
82koval Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 Siemanko. No ja bym się wybrał tylko, że nie dam rady w 2 strony obrócić, bo muszę być koło 17-18 najlepiej w Sosnowcu. Ewentualnie mógłbym się wybrać z Wami z rana do Kraka i wrócić pociągiem. Tylko o której byście chcieli wyruszać? bo musiałbym obczaić jak miałbym pociąg z Krakowa.
rudyLis Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 Od dawna planuje podobny wypad do Krakowa.. do tego weekend mam wolny, wiec jak są chętni to i ja się dołączę posiadam dosyć szczegółową mapę ze szlakiem Orlich Gniazd i rozległych okolic Krakowa, więc w razie czego mogę pomóc w nawigowaniu;)
ursusek Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Napisano 13 Sierpnia 2010 W takim razie proszę się dzisiaj tutaj zameldować Panowie w celu ustalenie szczegółów .
ursusek Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Napisano 13 Sierpnia 2010 W takim razie proszę się dzisiaj tutaj zameldować Panowie w celu ustalenie szczegółów .
Psychol Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Tak przy okazji, to ile kilometrów jest z centrum Krk do Maczugi Herka w Ojcowie?
Mordiz Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Ja mam niedziele wolną i w sumie lepiej bo TIRy nie śmigają.
kamfan Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 wycieczka mysłowice-kraków leśnymi i mało ruchliwymi drogami start jutro o 9:00 w Byczynie (Jaworzno) szczegóły: http://www.forumrowerowe.org/topic/71423-wycieczka-z-myslowic-do-krakowa/page__st__20
Mordiz Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 yh ... sobota. Pewnie sam pojadę w niedziele : )
82koval Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 wycieczka mysłowice-kraków leśnymi i mało ruchliwymi drogami start jutro o 9:00 w Byczynie (Jaworzno) szczegóły: http://www.forumrowerowe.org/topic/71423-wycieczka-z-myslowic-do-krakowa/page__st__20 Czemu by nie w kupie raźniej ktoś chętny dołączyć do ekipy powyżej? Ja do Byczyny drogę znam więc mogę poprowadzić a w Sosnowcu można by się umówić gdzieś 7.30 aby na spokojnie dojechać kto jedzie ?
ursusek Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Napisano 13 Sierpnia 2010 Myślę że połączenie ekip jak najbardziej wskazane .W którym miejscu w Sosnowcu mielibyśmy się spotkać ?
82koval Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Myślę że połączenie ekip jak najbardziej wskazane .W którym miejscu w Sosnowcu mielibyśmy się spotkać ? Myślę, że najprościej to tutaj mapa Jak dojedziesz do Sosnowca to potem w prawo i cały czas prosto aż dojedziesz na Dańdówkę (takie niby rondko i po lewej kościół) Można przed kościołem się umówić A potem pojechalibyśmy na Jaworzno przez Maczki bo mniejszy ruch.
intruz Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Ja mogę co najwyżej dojechać do centrum Katowic (dworzec PKP) a potem już z kimś jechać bo nie znam drogi
82koval Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Ja mogę co najwyżej dojechać do centrum Katowic (dworzec PKP) a potem już z kimś jechać bo nie znam drogi Od PKP do ursuska masz bardzo prostą drogę -> mapa Cały czas prosto Warszawską/1maja a potem koło PKM Katowice odbijasz w lewo wzdłuż torów kolejowych. Może, że umówisz się z ursuskiem jakoś bliżej
rudyLis Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Ja mogę co najwyżej dojechać do centrum Katowic (dworzec PKP) a potem już z kimś jechać bo nie znam drogi Jeśli jesteś z Mikołowa to możemy razem dojechać na miejsce zbiórki omijając centrum Katowic, proponuje zbiórkę np. w Murckach na moście nad drogą krajową 86 (tą do Bielska) chyba, że nie znasz tego miejsca to jestem otwarty na inną propozycję
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.