cynamon Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Warto kupić tego SID-a za 750PLN? Stan idealny. (Foto w załączniku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supergdynia Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Wg mnie jeśli nie jesteś maniakiem wagi , to nie warto inwestować w starszego Sida,którego chyba to bardziej waga nakłania do kupna a nie charakterystyka pracy.Lepiej kupić coś nowszego typu 2009 Reba za tą samą cenę albo 100zł droższą max , ale wiadomo , że też używaną.Lub R7 czy cosik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Szukam czegoś co nie będzie młodsze niż 10 lat i cięższe niż 1,5kg, bo zależy mi na tym, żeby zachować taką specyfikację, która pasuje do przełomu lat 90 i 2000. Ramę i większość części mam z roku 1998 do 2000. To jest mój drugi rower, pierwszy poważny MTB, którego kupiłem w 1998r. Teraz więcej jeżdżę na fullu enduro, a na tym XC trenuję na szosowych oponach i czasem zaliczę jakiś maraton. Wolał bym nawet jakiegoś starszego SID-a, a najlepiej model 1999, bo chyba od tego rocznika była kąpiel olejowa. Manitou z przed roku 2000 mi nie odpowiadają, ani wyglądem, ani zawartością. Może ktoś z forum ma na zbyciu SID-a z przełomu lat 90 i 2000. Może być uszkodzony, byle by golenie górne i dolne były nie zniszczone, bebechy można naprawić/wymienić. Nie ważę zbyt wiele i nie przeszkadza mi wiotkość SID-a. Hamulców tarczowych też nigdy do niego nie założę. Jeszcze jedno. Nie może mieć więcej skoku niż 80mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.