Skocz do zawartości

[amortyzator] Grand Adventure-s

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego co się orientuje to potrzebujesz amortyzatora z rurą sterową 1" gwintowaną. Jakbyś chciał stery 1" ahead to mam kozackie Cane Creek na łożyskach maszynowych (kiedyś kupiłem do mojej ramy 1 i 1/8" bo się oszukałem hehe) i wtedy podpasuje każdy amor 1" z niegwintowaną rurą sterową.

Napisano

Nie będzie pasował, bo ta rama nie została zaprojektowana pod amortyzator. Nawet najniższy amor podniesie tak przód, że będziesz jeździł jak na chopperze.

Druga sprawa to, że nie ma sensownie działających amorów pod 1 cal. Za 200zł mógłbyś kupić działającego XCRa ale on jest tylko pod 1 1/8 cala.

Napisano

jak kolega dawał sobie rade na sztywniaku, to xcm będzie jak miód ;] a jak się zmieni geo, to nawet lepiej, bo to teraz jest tragiczne... więc ja bym założył xcm na 1cal

Napisano

Lepszym stwierdzeniem byłoby, że nie powinno się montować do tej ramy amortyzatora, ponieważ jest to fizycznie możliwe, ale ma bardzo wątpliwy sens. Jeśli chcesz to oczywiście możesz zaryzykować, ale odradzamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...