Skocz do zawartości

[rower] potrzebne opinie fachowców

petrusps

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

rewelacyjny sprzęt

co dla Ciebie znaczy "codzienna jazda"?

całkiem fajnie dobrany osprzęt - tylko opony mnie zastanawiają ale to już zależy od Twojego otoczenia

Napisano

Fajne te KROSSY ale nie dla mnie koła 29. Tak miałem rower na kołach 29 i jednak wolę 26. Generalnie dobrze jeździ się na małych rowerach jak dla mnie. Cena za jaka chcą oddać to 4000 to nie mało jak dla mnie , ale dobrze byłoby się przymierzyć do tego roweru. Tak naprawdę to obawiam się , że nie wykorzystam tego co tam jest. Słyszałem , że hamulce hydrauliczne są rewelacyjne, tylko z serwisem gorzej. Rower na szosę, szutry i krótkie wycieczki.

Panowie czy ktoś z was jest z Krakowa? Szukam kogoś kto mógłby sprawdzić mi ten rowerek. Czy jest to możliwe?

Napisano

tylko opony mnie zastanawiają ale to już zależy od Twojego otoczenia

Balonowe opony to, w miejskich warunkach bardzo dobry substytut amortyzatora.

Jeśli jego przeznaczeniem ma być miasto to wybrałeś sobie bardzo fajny i oryginalny rower :rolleyes:

Napisano

Faktycznie opony nadrabiają za amortyzator. Niedawno właśnie sprzedałem praktycznie nowy rower giant seek 2 na cienkich szosowych oponach i kołach 29, to nie dla mnie. I tak myślę nad tym rowerkiem. Ma coś w sobie :rolleyes:. Jeszcze się prześpię z tą decyzją, szkoda że mam tak daleko do Krakowa!!

Czy ktoś jest z Krakowa i mógłby mi pomoc. A mianowicie , ktoś o moim wzroście 183 bądź zbliżonym. Podejść do sklepu i zbadać sytuację? Będę wdzięczny.

Napisano

No własnie miałem się Ciebie pytać co z tym SEEKiem, bo to rower z fantastyczną ramą. Z tym, że na kołach 28 cali, a nie 29. On seryjnie stoi na oponach 32 mm i też uważam, że są zbyt wąskie na polskie miasto, ale rama mieści szersze. Jak sam sprawdzałem to chyba max. opony 40 mm wejdą. Szkoda, że nie spróbowałeś takiej opcji, zamiast go od razu sprzedawać.

Napisano

A czy czasem nie lepiej będzie jak kupisz normalny rower MTB i odsprzedaż amortyzator?

Np. Cube LTD, albo CC do 4 tys złotych wymieniasz amortyzator na sztywny i masz jeszcze 700zł na coś ;)

Napisano

Widzę, że cena jest porównywalna z ze stevensem, tyle że nie wiem czy Poison'a będą dostępne w Polsce. A co do Giant SEEK 2 to rower typowo szosowy i jednak trochę duży jak dla mnie, na Niemieckie drogi i ścieżki rowerowe tak ale u nas raczej się nie sprawdzi, jak jazda po szosie to lepiej kupić prawdziwą szosówkę, myślałem nad zmianą opon, ale ostatecznie sprzedałem. Jeżeli chodzi o sprzęt i wygląd to Giant SEEK zaspokoi nawet wybrednego maniaka rowerowego, ja szukam czegoś bardziej poręcznego i także na sztywnym widelcu. Myślę czy ten Alfine jest wart wydania tej kasy. Generalnie Stevens Street Flyer jest coś czego szukam, ale naprawdę dosyć fajnie wyglądają te Poisony. Jeżeli chodzi o cenę to Stevensa oferują z 4600 za 3900 . Ale za takie pieniądze trzeba przymierzyć się do roweru. No tak myślałem , żeby kupić rower MTB i ewentualnie coś przerobić, ale raczej nie zastosuję takiej strategii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...