Skocz do zawartości

[przerzutka przód] rozregulowana

michiix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Posiadam rower marki kellys model salamander. Ma on przerzutki deore. Problem polega na tym że dzisiaj podczas jazdy najechałem na jakiś konar i coś trzasło. na początki nic się nie działo, ale gdy wyjechałem na szose i ustawiłem 9 bieg, łańcuch ocierał o prowadnice. (z przodu 3 bieg) na 8 było ok. gdy przerzuciłem na bieg 2 (z przodu) ocierało również na 8 a na 1 to i na 7. Gdy wróciłem do domu zacząłem z tatą regulować tymi 2 śrubkami. Udało się wyeliminować trzeszczenie na biegu 3 (z przodu) lecz na biegu 2 już trzeszczało. zabraliśmy się z tatom za tą linkę z grubej rury, tj. naciągaliśmy ja kombinerkami luzując tą dużą śrubę imbusem. niestety rozregulowaliśmy to jeszcze bardziej. Albo wchodzi 3, 2 i ociera a na 1 linka jest całkiem luźna, albo jest tylko bieg nr. 1. Moje pytanie brzmi jak działa ten mechanizm i jak można to wyregulować.

Sorki za błędy ale piszę w pośpiechu ponieważ jest już późno a chciałbym to naprawić dzisiaj bo potem tata wyjeżdża na delegacje do krakowa a sam nie dam rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...