zyrafa Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam, szukam opinii dot. trzech rowerów: Kross Evado 1.3 2010, Kellys Exquisite 2010, Kellys Neos 2009. Za Neosem przemawia cena ok. 1700 zł. Pozostałe dwa za około 2000 do 2400. Evado droższy ale za to z Magurą. Pozatym Evado jest polski i na wygląd chyba najbardziej mi się podoba. Czy do tych dwóch droższych warto dopłacać mając Neosa za 1700 ?Chętnie poczytam opinie osób mających dobre rozeznanie w osprzęcie. Zresztą wszelkie opinie mile widziane. Pozdrawiam Żyrafa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam, jeśli budżet jest sprawą priorytetową to wybrałbym Neosa z 2009, bo w jeździe nie odczujesz aż tak istotnych różnic pomiędzy nim , a pozostałą dwójką. Natomiast, jeśli kwota 2400 jest do wydania na ''spokojnie'' to wolałbym dołożyć jeszcze 200 zł (wiem, że łatwo tak pisać ) i wziąć tego Kellysa. Głównie z powodu bardzo dobrych korb oraz amortyzatora, który jest już modelem powietrznym. P.S.Jeśli cena 2400, o której wspomniałeś, odnosi się do Evado to tutaj masz go taniej. Dla mnie główną zaletą tego roweru nie są Magury, a jego koła, złożone na dobrych obręczach i piastach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyrafa Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Cześć, dzięki za odpowiedź a co sądzisz o amorze w trzech moich typach, zdaje się że wszystkie mają ten sam model. Może ktoś jeszcze wypowie swoje zdanie ? Pozdrower Żyrafa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Zgadza się, we wszystkich trzech rowerach jest ten sam model (sprężyna/olej). Jak na rowery crossowe to już są dobre amortyzatory. Dodatkowo Neos 2009 i Evado mają te same korby i manetki z tej samej grupy. Kross ma lepszą tylną przerzutkę (b. dobra), a Kellys trochę lepszą kasetę. Jeśli chodzi o ramy to Neos ma ciut dłuższą górną rurę i zdecydowanie krótszą główkę sterową. Tak to wygląda w szczegółach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyrafa Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 No i wybrałem się do sklepu przymierzyć Evado. Sprzedawca jakoś nie zachwycał się modelem 1.3. Twierdził, że zwłaszcza hamulce to jakaś ekstrawagancja rzadko u nas spotykana. Przymierzyłem się do Evado 1.2, geometria ramy ponoć ta sama i mam bardzo przyjemne odczucia co do komfortu. Poczekam jeszcze trochę, idzie jesień więc może być jeszcze taniej. Pozdrower Żyrafa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Twierdził, że zwłaszcza hamulce to jakaś ekstrawagancja rzadko u nas spotykana. No chyba tylko wg niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.