GMark Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam. Po wczorajszym deszczowym wypadzie w teren dziś mój amor xcm zesztywniał :-( Po prostu przestał cokolwiek łykać - jest sztywny jak zwykły widelec. Coś można zaradzić czy czeka mnie jego wymiana? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Być może to problem z blokadą (jeśli takową posiadasz) - jesli tak, jest do rozwiązania we własnym zakresie: http://www.srsuntour-tuning-base.com/index.php?screen=ho.home&postingID=108 - tu masz filmiki instruktażowe. Nie wiem, jaka masz blokadę - mechaniczna czy hydrauliczną - w zależności od tego zainteresuj się odpowiednim filmem (albo Mechanical-Lock-Out (MLO) How to solve Mechanical-Lock-Out(MLO) issues albo Hydraulical-Lock-Out (HLO-LO) How to solve Hydraulical-Lock-Out(HLO-LO) issues. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GMark Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 blokadę mam mechaniczną. zatem MLO powinno pasować. dzięki za link, może da się tego amora jeszcze reanimować... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam, podbiję temat, bo ostatnio trafiło nas po wycieczce to samo. Zrobilśmy ok 70km wypad. Niestety prawie od początku popadywało, dwa razy złapał nas konkretniejszy deszcz. Trasa to głównie ubite ścieżki, szutry i asfalty. Dopiero na sam koniec wjechaliśmy w mocniejsze błoto leśne przeplatane kałużami, tak że rowery po dojechaniu wyglądały jak terenówka po offroadzie. I tu ciekawostka, jeden XCR (Uni Mission '10) i jeden XCM (Centurion Eve '10) przestały działać. W rowerze dziewczyny musiałem całkiem mocno naprzeć a kierownicę, żeby coś się ugięło. Obydwa zakupione w tym samym sklepie, więc pojechały na serwis. Z tego co mi wiadomo, serwisant zrzucił zblokowanie na niesmarowanie goleni. Lekko mnie to zdziwiło, Centurion ma lekko ponad rok i trochę przejechał, ale Unibike to prawie nówka, dwóch miesięcy nie ma i raczej nie powinien padać amor po byle deszczyku w terenie. Macie jakieś doświadczenia z podobnymi przypadkami? Myślałem, że to woda się dostała, ale w życiu bym nie zdiagnozował zatarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski34 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 postaw rowery do góry kołami i pouginaj amortyzatory - woda wycieknie. Jak zacznie działać to przesmarować i jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.