lumbo Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam, Niestety fabrycznie montowana sztyca zooma jest wysunięta u mnie o 2,5cm ponad znacznik. Planuję wymienić ją na RITCHEY PRO 27,2/400mm. Czy to jest dobry wybór? Jak mierzona jest długość sztycy, razem z mocowaniem dla siodełka czy może tylko długość samej "rurki" jest podawana? Podaną sztycę Ritcheya można dostać za ok 160zł.
oxalis Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Długość sztycy jest podawana od dołu rury do miejsca gdzie jarzemko sztycy styka się z prętami siodła, co do ceny tej sztycy co podałeś sporo ona kosztuje, można znaleźć poniżej 100 lekką i wytrzymałą nie koniecznie richey. Napisz co jest dla Ciebie ważne, taką się pomoże wybrać, czy cena, waga, marka.
lumbo Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam, Chciałbym w miarę lekką sztyce i nie tandetę. Oczywiście cena jest ważna ale nie jest najważniejszym czynnikiem. Firmie Ritchey jest mi znana dlatego rozważałem jej zakup. Ale jak jest coś tańszego a równie dobrego to różnicę w cenie wiem na co spożytkować. Wygląd ma u mnie ma najmniejsze znaczenie gdyż na sztycy będzie torba,światełko i odblask - mało miejsca na podziwianie wyglądu zostanie.
oxalis Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 W takim razie z czystym sumieniem mogę polecić Ci Smicę http://allegro.pl/item1164731935_smica_pro_27_2_400mm_tylko_248_gram.html sam mam wersję 350mm wysuniętą na maksa, jeżdżę na niej już 4 sezon i sprawuje się ona znakomicie, ważę w zależności od pory roku 75-82kg i często jeżdżę z plecakiem +5 kg, sztyca idealna, lekka tania wytrzymała, a podobno takie rzeczy tylko w Erze . A jakby się ktoś uparł i porównywać zechciał to sprzęty Smici, Booplighta, czy Ritchey WCS to są to praktycznie takie same podzespoły różniące się nazwą i ceną
lumbo Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Napisano 8 Sierpnia 2010 W takim razie z czystym sumieniem mogę polecić Ci Smicę http://allegro.pl/item1164731935_smica_pro_27_2_400mm_tylko_248_gram.html sam mam wersję 350mm wysuniętą na maksa, jeżdżę na niej już 4 sezon i sprawuje się ona znakomicie, ważę w zależności od pory roku 75-82kg i często jeżdżę z plecakiem +5 kg, sztyca idealna, lekka tania wytrzymała, a podobno takie rzeczy tylko w Erze . A jakby się ktoś uparł i porównywać zechciał to sprzęty Smici, Booplighta, czy Ritchey WCS to są to praktycznie takie same podzespoły różniące się nazwą i ceną A czy mógłbyś zmierzyć i podać mi ile ma mm wysunięta na maxa w twoja sztyca? być może nie potrzebuję 400 a 350 by mi wystarczyła.
oxalis Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Proszę bardzo zmierzone 25 cm, jakby co mogę strzelić fotkę. A tak swoją drogą zdaje się, że wszystkie sztyce ogranicznik mają na poziomie 10cm mierząc od spodu.
lumbo Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Napisano 9 Sierpnia 2010 Proszę bardzo zmierzone 25 cm, jakby co mogę strzelić fotkę. A tak swoją drogą zdaje się, że wszystkie sztyce ogranicznik mają na poziomie 10cm mierząc od spodu. Dzięki za pomoc 350mm w zupełności mi wystarczy, fotka nie jest konieczna. Dlatego też zdecydowałem się na taką jak Twoja. Za 2 dni już nie powinienem się bać o siebie i rower:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.