rak71 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam!Czy próbował ktoś podpiłować zęby na zębatkach zjeżdżonej korby aby łańcuch nie przeskakiwał. Słyszałem gdzieś że można podpiłować drobnym okrągłym pilnikiem,jestem ciekaw czy to by pomogło jeszcze na jakiś czas reanimować korbę?Może ktoś z was próbował czegoś takiego?Jak tak to napiszcie z jakim skutkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Próbował i to kilka razy. Spsób działa, czasami na dłużej a czasami na krócej. Piłujesz pilnikiem okrągłym, ale koniecznie trzeba zdjąć rant który robi się na krawędzi zębów. Jak weźmiesz koło łańcuchowe do ręki to zrozumiesz o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Tu jest bardzo dobrze wszystko opisane: Zakładka sprzęt/szlifowanie kaset. http://rowery.zbooy.pl/ Metoda działa, sam ją stosuje. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Tu jest bardzo dobrze wszystko opisane: Zakładka sprzęt/szlifowanie kaset. http://rowery.zbooy.pl/ Metoda działa, sam ją stosuje. Polecam Czy szlifowałeś pilnikiem czy ściernicą?Jak dużo szlifowałeś zęba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Piłowałem okrągłym pilnikiem. Najlepiej ściągnąć koronkę, wkręcić w imadło i ząbek po ząbku piłować. Ciężko wytłumaczyć ile tego zeszlifować. Trzeba próbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 wczoraj w pracy na szlifierce przeszlifowałem zęby w koronkach,jutro założę korbę i przetestuje,zobaczę co z tego wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Właśnie wróciłem z testów starej"nowej" korby.Pojechałem po górkach aby obciążenie było konkretne,zero przeskakiwania!Sprawuje się jak nówka! Ciekawe jak założę nowy łańcuch czy będzie tak samo współpracować jak zjeżdżonym? Ale na razie póki co dobijam inny napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Mój iso flow przeżył dwa szlifowania a potem nowy środkowy blat musiał być bo sie już nie dało starego odratować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.