Miecho87 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Więc niedawno zakupiłem ładnego Peugeota wyposażonego w pedały z tytułu. Lewy zaczął strzelać, więc postanowiłem zajrzeć do niego. Tak wygląda pedał: Korpus zamknięty jest metalowym deklem widocznym po prawej. Po jego wyjęciu ukazuje się to: Teraz pytanie czy to się w ogóle jakoś da rozebrać czy koniec osi jest zanitowany - tak wygląda. Jeśli ktoś coś wie o tych pedałach to niech da znać albo np. czy oś z innych może pasować. Uprzedzając - tak przeglądałem Google i inne źródła wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczko Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Mam taki sam problem. Rozgryzłeś już może jak się do nich dobrać? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Nie, przestało hałasować to olałem. Poza tym nie mam aktualnie innych pedałów na założenie w to miejsce w razie niepowodzenia eksperymentów. Ale skłaniam się do potraktowania tej końcówki wiertarką i znalezienia pasujących osi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Wygląda mi na model PH 12 z 1982 roku. http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?p=764002 Jeśli nie, zajrzyj tu: http://cyclespeugeot.com/Catalogs.html Mam nadzieję, że znajdziesz Swój model. Rama to najprawdopodobniej Carbolite 103 z wewnętrznym prowadzeniem linek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 CyclesPeugeot już oglądałem, nie ma go w tamtejszych katalogach. Oczywiście należy brać pod uwagę, że przez lata osprzęt mógł mu się zmienić. Do PH-12 prawie pasuje. Rama to faktycznie Carbolite 103 z wewnętrznym prowadzeniem linki, to wiedziałem od razu. Ale nie zgadza się do końca malowanie (i nie mówię tu o kolorze), widelec oraz 3/4 osprzętu. Generalnie nie mam parcia na szukanie modelu, jak na coś trafiam to przeglądam, ale wielkie dzięki za chęci. Choć nie o tym jest temat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Ale nie dasz mi ostrzeżenia za Off Topic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Jak chcesz to możesz dostać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.