Skocz do zawartości

[rodzaj hamulców] pytanie

MMMAAACCC7

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pyanie, jak się fachowo nazywają hamulce, gdzie ramiona połączone są jedną linką ktOra jest "podchaczona" na taką łapkę, kotwicę (jak kto uważa). łapka ta jest zakończeniem linki wychodzącej z klamki.

może to niejasno opisane (jaśniej nie umiem) ale może ktoś zrozumie i powie mi jak to się fachowo nazywa?

1. Posiadasz zdjęcie, które chcesz wkleić na swoim dysku w formacie .jpg

2. Wchodzisz na stronę imageshack.us, klikasz "Browse" i wybierasz swoje zdjęcie. Następnie klikasz na "Prześlij teraz"

3. Czekasz aż strona załaduje Twoje zdjęcie. Kiedy to już nastąpi zostaniesz przekierowany do swojej podstrony ze zdjęciem. Wtedy kopiujesz zawartość pola "Link bezpośredni"

4. Wchodzisz do tego tematu, klikasz na pole "Szybka odpowiedź" i nad polem tekstowym pojawia Ci się szereg ikonek. Klikasz na zdjęcie (na lewo od koperty) i wklejasz tam adres, który wcześniej skopiowałeś.

Powinno Ci wyjść coś takiego (oczywiście ja wkleiłem własne zdjęcie ;)):

v6axon.jpg

Mam nadzieję, że pomogłem.

PS: Przepraszam za OT, ale to w słusznym celu :)

najgorzej było tył zrobić, trzeba było poszukać starą ramę i wymontować kółko prowadzące linkę do przedniego cantilevera,zeszlifować tą wypustkę oraz cały wewnętrzny rant i wsunąć na sztycę hehe.

motywacja była taka, że nie mogłem przy zwykłych v-br..ach zamontować błotników, nawet niewiem czemu nie szło, w każdym bądź razie godzina roboty i takie wyniki, przy pierwszym hamowaniu złamałem klamkę, niewiem czemu

klamka jest stalowa, bądź coś w tym stylu, bo plastikowe złamałem przy nagłym hamowaniu hehe

błotniki nie mieściły sie między ramionami hamulców, a gdy je odsuwałem to linka tarła o błotniki i nie hamowało

a klamki które teraz mam ściągnełem ze starej kierownicy, razem z kółkiem prowadzącym do cantileverów więc powinno wszystko grać

Kurcze, to jest niemozliwe zeby to dobrze hamowalo. To jest tak krotka dzwignia ze sila to pewnie drobny ulamek canti, a co dopiero v-brejka.

Poza tym te v-ki to nie oszukujmy sie marketowy zlom, przy takim podlaczeniu linki jest bardzo duza szansa ze to w pewnym momencie po prostu pierdyknie, szczegolnie na tym blaszanym elemencie do prowadzenia fajki.

A ten pancerz tylnego hamulca... ROTFL :confused:

słuchaj, przejechałem dziś na tym jakieś 70km przy dużej prędkości na szosie i ani linka ani pancerz, nic nie wykazuje tego, żeby pierdyknąć jak to ujęłeś, a linka musiła być tak puszczona bo inaczej nie hamowała (musiał być zakręt i wydłużenie, jeśli zrobiłbyś to lepiej, dokładniej itp to zrób a potem kozacz, ok?) atego blaszanego elementu nie mogłem młotkiem przegiąć ani rozgiąć, tylko się zbijał bokami do siebiewięc nie nazywaj gównem czegoś czego nie znasz, ok?

Najwidoczniej wyraził swoją opinię na temat niecodziennej i dość niedbale wykonanej przeróbki. Niemniej rozumiem, że nie każdego stać na natychmiastową wymianę sprzętu. Pamiętaj jednak, że prędzej czy później to się spieprzy, bądź tego pewien.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...