radek1234 Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam Posiadam od niedawna RS Duke race, model bodaj '05 z tłumikiem Motion Control z manetką. Tłumienie działa bardzo słabo (może wręcz wcale go nie ma - nie jestem pewien), amor nie reaguje na regulację tłumienia na dole. Blokada jest sprawna i działa. Co może być problemem? Uszczelki w tłumiku (ale czy wtedy blokada by działała?), czy może za mało oleju albo zła gęstość? Czy w razie czego z uszczelkami do Duke'a może być kłopot? Korzystając z manuala chcę go rozebrać, ale póki co chętnie dowiedziałbym się, czego mogę się spodziewać. Z góry dzięki za wszelką pomoc.
hero9978 Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Trzeba zrobić mu serwis i powinien działać .
cynamon Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Robiłeś już coś przy nim? Może najpierw odkręć korek od góry i sprawdź czy poziom oleju jest taki jak podany w instrukcji serwisowej. Jeżeli poziom oleju jest ok, to znaczy, że coś padło w tłumiku. Obawiam się jednak, że jeżeli blokada działa, to olej jest ok. Może ukręciło się coś w tłumiku powrotu?
Artursx1 Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Rozebrać , wyjąć tłumik i dokładnie wyczyścić . Możliwe że padła uszczelka w nim , kolega miał podobnie w boxxerze 06 słabo działał na tłumienie i się przycinał . Najlepiej jakbyś podał zdjęcie tego tłumika . Podstawą też jest sprawdzić czy jest tyle oleju co trzeba . Uszczelki można kupić w sklepie z art. hydraulicznymi , cena jest bardzo bardzo mała ;p .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.