Daro73 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Niedawno zmieniałem wkład suportu na kwadrat, w poprzednim zatarły się łożyska, teraz kupiłem wkład Accenta BB-7420ST. Przez jakiś było cichutko, nie było slychać nic oprócz szumu opon, czyli tak jak lubię Od jakiegoś czasu niestety przy pedałowaniu słychać dzwięk podobny do chodu zegarka cyk-cyk Rozkęciłem ponownie suport, przesmarowałem, wyczysciłem, sprawdziłem w serwisie łańcuch, nie jest rociągnięty,sprawdziłem mocowanie tarcz, mam robieralnego Truativa FiveD, luzów nie ma, Nic to nie dało cyka nadal Jedyne czego nie sprawdziłem to pedały bo niedawno załozyłem nowe, takie zwykłe z aluminiową ramką, czy pedały i to nowe mogą powodować takie efekt ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100procent Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Jedyne czego nie sprawdziłem to pedały bo niedawno załozyłem nowe, takie zwykłe z aluminiową ramką, czy pedały i to nowe mogą powodować takie efekt ??? miałem podobny problem (na pedałach zrobiłem może z 500km), rozkręciłem obydwa pedała, przeczyściłem, nasmarowałem, cykało dalej, ale znacznie mniej, wymieniłem łańcuch, cykało dalej tak samo przez kilka km, po czym samo przestało spróbuj rozkręcić pedała, dokładnie je wyczyść i nasmaruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Korby na kwadrat . Może tam powstał luz . Spróbuj to dobić i dokręcić . Luz na korbach przeważnie skrzypi , ale może... U mnie kiedyś cykało siodełko - nie łatwo określić skąd dochodzą odgłosy . Zrób jazdę na stojąco . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro73 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 miałem podobny problem (na pedałach zrobiłem może z 500km), rozkręciłem obydwa pedała, przeczyściłem, nasmarowałem, cykało dalej, ale znacznie mniej, wymieniłem łańcuch, cykało dalej tak samo przez kilka km, po czym samo przestało spróbuj rozkręcić pedała, dokładnie je wyczyść i nasmaruj Założyłem stare pedały, uporczywy dzwięk wreszcie zniknął, na nowych pedałach nie zrobiłem nawet 200km. Wolę już te swoje sfatygowane stare pedały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revansan Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 dziś pozbyłem się identycznego problemu. Wykręć pedały, na gwint od nich daj smaru i przykręć od nowa. Dokręć śruby mocujące suport o powinno pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro73 Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 dziś pozbyłem się identycznego problemu. Wykręć pedały, na gwint od nich daj smaru i przykręć od nowa. Dokręć śruby mocujące suport o powinno pomoc! Podejrzewam że problem tkwi w samej konstrukcji pedałów, gwinty smaruję zawsze, zwłaszcza kiedy łącze stalowy element z aluminiowym, stalowa oś pedału i aluminiowe korby Wszystko było smarowane niedawno bo jak pisałem na nowych pedałach nie zrobiłem nawet 200km. Założyłem stare pedały wykonane z jednego odlewu aluminium, wolę już te stare Odbiegając od tematu odnoszę wrażenie że części kupowane dawniej były o wiele lepszej jakości niż teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revansan Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 To możliwe , że w nowych pedałach poluzowały Ci się śrubki od tego korpusu też tak miałem i też stukało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.