Skocz do zawartości

[cykanie] Z okolic suportu

Daro73

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno zmieniałem wkład suportu na kwadrat, w poprzednim zatarły się łożyska, teraz kupiłem wkład Accenta BB-7420ST. Przez jakiś było cichutko, nie było slychać nic oprócz szumu opon, czyli tak jak lubię

Od jakiegoś czasu niestety przy pedałowaniu słychać dzwięk podobny do chodu zegarka cyk-cyk

Rozkęciłem ponownie suport, przesmarowałem, wyczysciłem, sprawdziłem w serwisie łańcuch, nie jest rociągnięty,sprawdziłem mocowanie tarcz, mam robieralnego Truativa FiveD, luzów nie ma,

Nic to nie dało cyka nadal

Jedyne czego nie sprawdziłem to pedały bo niedawno załozyłem nowe, takie zwykłe z aluminiową ramką, czy pedały i to nowe mogą powodować takie efekt ???

Jedyne czego nie sprawdziłem to pedały bo niedawno załozyłem nowe, takie zwykłe z aluminiową ramką, czy pedały i to nowe mogą powodować takie efekt ???

miałem podobny problem (na pedałach zrobiłem może z 500km), rozkręciłem obydwa pedała, przeczyściłem, nasmarowałem, cykało dalej, ale znacznie mniej, wymieniłem łańcuch, cykało dalej tak samo przez kilka km, po czym samo przestało :)

spróbuj rozkręcić pedała, dokładnie je wyczyść i nasmaruj :)

miałem podobny problem (na pedałach zrobiłem może z 500km), rozkręciłem obydwa pedała, przeczyściłem, nasmarowałem, cykało dalej, ale znacznie mniej, wymieniłem łańcuch, cykało dalej tak samo przez kilka km, po czym samo przestało :icon_lol:

spróbuj rozkręcić pedała, dokładnie je wyczyść i nasmaruj ;)

Założyłem stare pedały, uporczywy dzwięk wreszcie zniknął, na nowych pedałach nie zrobiłem nawet 200km. Wolę już te swoje sfatygowane stare pedały

dziś pozbyłem się identycznego problemu. Wykręć pedały, na gwint od nich daj smaru i przykręć od nowa. Dokręć śruby mocujące suport o powinno pomoc!;)

Podejrzewam że problem tkwi w samej konstrukcji pedałów, gwinty smaruję zawsze, zwłaszcza kiedy łącze stalowy element z aluminiowym, stalowa oś pedału i aluminiowe korby

Wszystko było smarowane niedawno bo jak pisałem na nowych pedałach nie zrobiłem nawet 200km.

Założyłem stare pedały wykonane z jednego odlewu aluminium, wolę już te stare

Odbiegając od tematu odnoszę wrażenie że części kupowane dawniej były o wiele lepszej jakości niż teraz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...