Skocz do zawartości

[Rower] Będzie dużo używany, 9 przerzutek, 70% szosa/30% góry - który najlepszy?

Defozo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, potrzebuję roweru dla 14-latka (waga ok. 55 kg).

Rower ten będzie używany ok. 70% po szosie i 30% po terenach górskich.

Powinien dużo i długo wytrzymać.

Najlepiej 9 przerzutek tylnich.

Dobry amortyzator i wygodne rączki kierownicy.

Cena: ok. 1300zł

Jaki będzie najodpowiedniejszy i gdzie go kupić?

Proszę o pomoc,

Pozdrawiam,

Defozo

Napisano

raczej odradzam 8 przerzutek tylnich, jeżeli nawet znajdziesz taki rower w tej kwocie to odbije się to znacznie na innych rzeczach ;/

znaczy się 9 przepraszam za pomyłkę

Napisano

A więc jakieś propozycje z ośmioma przerzutkami?

I czy opłaca się wybrać do miejscowego sklepu rowerowego czy lepiej kupić przez internet?

Napisano

Byłem dzisiaj w sklepie Giant'a i sprzedawca mi polecił rower Giant Yukon za 1401,65 zł.

Co o nim myślicie? Co lepiej wybrać? Tego czy któregoś z tych, które polecił mi hero9978?

Dziękuję za dotychczasową pomoc,

Pozdrawiam,

Defozo

Napisano

Fusion i A2 mają lepszy osprzęt i przy tym są tańsze. Radzę wziąć Levela. Na drugim miejscu Fusion, Yukon wypada zdecydowanie najsłabiej.

Powiedz jeszcze ile masz wzrostu.

Napisano

Rower będzie dla osoby 169cm.

Tu specyfikacja roweru Giant Yukon z katalogu, widziałem, że w internecie się trochę różnią.

No i czy ten Kross Level A2 się czasem szybko nie psuje?

Napisano

Skąd taki pomysł? :) Kross robi porządne rowery w rozsądnych cenach (kiedyś były nawet lepiej niż "rozsądne"). Z tych 3 rowerów, które wymieniłeś Kross ma również najlepszy osprzęt. Z czystym sumieniem mogę Ci go polecić ;)

Napisano

Rozmiar 17" tego Krossa jest dobry dla osoby ok. 170cm wzrostu? Chciałbym kupić trochę większy żeby starczył na dłużej.

Napisano

Bez jaj. 19" będzie za duża. 17" powinno być ok, ale nic nigdy nie zastąpi przymiarki. I tak zupełnie na marginesie kupowanie roweru "większego, żeby starczył na dłużej" jest typowo polskim pomysłem, nie zawsze dobrym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...