Skocz do zawartości

[rower] Scott - Aspect 30 czy Mbike - RENEGADE 0.5

koszatniczki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w Temacie - Nie wiem który rower wybrać. Zależy mi na szybkości, wytrzymałości i komforcie jazdy. Rowerem będę jeździł 70%-miasto(asfalt, kostka brukowa, czasami krawężniki) 30%-łąki, piach i mniej utwardzona droga. Cena nie gra roli :P Podaję linki do stron o tych rowerach:

1.Scott - Aspect 30 (wersja v-brake) http://www.scott.pl/product.php?id_cat=235&id_prod=1293

2.Mbike - RENEGADE 0.5 - Nie mogę podać bo wyskakuje mi - Wpisałeś odnośnik do strony, której adresu administrator zabrania używać na forum.

Napisano

Mbike - geometria raczej sportowa

Scott aspect - wycieczkowy ;)

Jak chcesz coś sportowego w tej cenie to zobacz Scale 80 - lub Mbike 0.6 (na allegro są już po 2.4 tyś)

Popatrzyłem na 1post - polecam wsiąść i się przejechać - zobaczyć co pasuje.

Napisano

To żeś zadał pytanie ;)

Szybkość zależy od siły w nogach :)

Mbike geometria sportowa - czyli jadąc na rowerze tak jakbyś bardziej na nim leżał. Geometra turystyczna - czyli jadąc siedzisz bardziej wyprostowany :)

Napisano

Pytałem się, bo mój kolega ma rower Kross SFX 300 i żeby wjechać nim pod górke to można ducha wyzionąć, a na moim to luzik :) Ogólnie jego rower jedzie wolniej jak mój.

A jeżeli chodzi o wytrzymałość to który był by lepszy ;) Scott, czy Mbike :)

Napisano

Myślę że z wytrzymałością tak samo jest. Tylko że w Mbika byś musiał włożyć w przyszłości kilkaset złotych w lepsze kółka bo Mbike kółkami się nie popisał. Jakiś firmy nie znane ale kto wie może też te komponenty są wytrzymałe.

Napisano

Ten Weinmann to marka pod którą ktoś od lat produkuje obręcze do pierwszego montażu. W moim Treku 6000 z 1997 roku w pierwszym montażu też były rawki tej firmy (Zac 19) i przetrwały długo. W Haro mam dokładnie takie same jak te w Mbiku i też dają radę mimo, że lekko nie mają.

Napisano

A co sądzicie o Mbike RENEGADE 0.6 ;)

Czy będzie duża różnica pomiędzy 0.5, a 0.6 :)

Czy wszystko będzie porównywalne i nie opłaca się dokładać :icon_question:

Będzie bardziej wytrzymały :icon_question:

Przepraszam za tak głupie pytania, ale chcę być pewny, że rower posłuży mi minimalnie 5 lat :blush:

Napisano

Jak masz kasę na 0.6 to bez zastanowienia bierz i ciesz się z jazdy.

Pisząc kolejne posty i czekając na odpowiedzi, tracisz czas który mógłbyś przeznaczyć na testowanie nowego sprzętu.

Jak kupisz 0.6 a jesteś amatorem to poza przeglądami i czyszczeniem tego roweru - nic nie będziesz musiał dokładać do niego przez bardzo długi czas.

Tylko nie zostawiaj go pod sklepem - bo będziesz wracał z buta :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...