koszatniczki Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 Jak w Temacie - Nie wiem który rower wybrać. Zależy mi na szybkości, wytrzymałości i komforcie jazdy. Rowerem będę jeździł 70%-miasto(asfalt, kostka brukowa, czasami krawężniki) 30%-łąki, piach i mniej utwardzona droga. Cena nie gra roli Podaję linki do stron o tych rowerach: 1.Scott - Aspect 30 (wersja v-brake) http://www.scott.pl/product.php?id_cat=235&id_prod=1293 2.Mbike - RENEGADE 0.5 - Nie mogę podać bo wyskakuje mi - Wpisałeś odnośnik do strony, której adresu administrator zabrania używać na forum.
ugupu Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Aspect ma lepsze obręcze Mbike jest lżejszy i tańszy.
szefix Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Mbike - geometria raczej sportowa Scott aspect - wycieczkowy Jak chcesz coś sportowego w tej cenie to zobacz Scale 80 - lub Mbike 0.6 (na allegro są już po 2.4 tyś) Popatrzyłem na 1post - polecam wsiąść i się przejechać - zobaczyć co pasuje.
koszatniczki Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Napisano 8 Sierpnia 2010 To znaczy, że Mbike będzie szybszy
szefix Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 To żeś zadał pytanie Szybkość zależy od siły w nogach Mbike geometria sportowa - czyli jadąc na rowerze tak jakbyś bardziej na nim leżał. Geometra turystyczna - czyli jadąc siedzisz bardziej wyprostowany
koszatniczki Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Napisano 8 Sierpnia 2010 Pytałem się, bo mój kolega ma rower Kross SFX 300 i żeby wjechać nim pod górke to można ducha wyzionąć, a na moim to luzik Ogólnie jego rower jedzie wolniej jak mój. A jeżeli chodzi o wytrzymałość to który był by lepszy Scott, czy Mbike
speedy95 Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Myślę że z wytrzymałością tak samo jest. Tylko że w Mbika byś musiał włożyć w przyszłości kilkaset złotych w lepsze kółka bo Mbike kółkami się nie popisał. Jakiś firmy nie znane ale kto wie może też te komponenty są wytrzymałe.
ugupu Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Ten Weinmann to marka pod którą ktoś od lat produkuje obręcze do pierwszego montażu. W moim Treku 6000 z 1997 roku w pierwszym montażu też były rawki tej firmy (Zac 19) i przetrwały długo. W Haro mam dokładnie takie same jak te w Mbiku i też dają radę mimo, że lekko nie mają.
koszatniczki Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Napisano 8 Sierpnia 2010 A co sądzicie o Mbike RENEGADE 0.6 Czy będzie duża różnica pomiędzy 0.5, a 0.6 Czy wszystko będzie porównywalne i nie opłaca się dokładać Będzie bardziej wytrzymały Przepraszam za tak głupie pytania, ale chcę być pewny, że rower posłuży mi minimalnie 5 lat
koszatniczki Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Napisano 9 Sierpnia 2010 Może mi ktoś odpowiedzieć na powyższe pytania
szefix Napisano 10 Sierpnia 2010 Napisano 10 Sierpnia 2010 Jak masz kasę na 0.6 to bez zastanowienia bierz i ciesz się z jazdy. Pisząc kolejne posty i czekając na odpowiedzi, tracisz czas który mógłbyś przeznaczyć na testowanie nowego sprzętu. Jak kupisz 0.6 a jesteś amatorem to poza przeglądami i czyszczeniem tego roweru - nic nie będziesz musiał dokładać do niego przez bardzo długi czas. Tylko nie zostawiaj go pod sklepem - bo będziesz wracał z buta
koszatniczki Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Napisano 10 Sierpnia 2010 Czyli kupię tego RENEGADE 0.6. Dzięki za wszystkie podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.