Skocz do zawartości

[rama] No Saint SEV RC Carbon

Gość JGa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuje osoby która złożyła rower na tej ramie, dziś mignęła mi w świeradowie przez moment. Ewentualnie chciałbym zobaczyć jakieś foto tej ramy na gotowym sprzęcie. Nie wydaje się wam że ten kształt jest jakiś znajomy? czy nie jest przypadkiem tak że No Saint zapożyczył ramę u innego producenta? I jeszcze jedno pytanie, czy firma ta ma jakąś oficjalną swoją stronę? a co powiecie o systemie zawieszenia? rama będzie używana niemal wyłącznie na maratonach i wyścigach xc

Napisano

Z tym kształtem to do Garego pijesz? Jeżeli tak to faktycznie kształt podobny, przedni zawias również ale ważna różnica jest z tyłu gdzie w NS zawias jest powyżej osi a w GF na tej samej wysokości. To diametralnie zmienia charakterystykę pracy.

Napisano

Schwefel możesz coś więcej napisać o tej ramie? bo jak na razie "coś" napisałeś ale to trochę za mało aby przekonać mnie do tej ramy :P

Napisano

Nie jeździłem na niej, więc ciężko cokolwiek mi napisać. Moja intencją nie jest przekonanie Ciebie, wręcz odwrotnie bo ten zawias jest słaby. Nie jest to czterozawias tak jak pisze lemonbike.eu tylko jednozawias z punktami pośredniczącymi. Zaletą jest na pewno karbon i waga ale znów w ramie MaxAri R Carbon było coś nie tak z tym karbonem (ktoś pisał o tym na forum).

Napisano

czytałem właśnie że przy mocowaniu zacisku hamulca coś niepokojącego się dzieje ale jak na razie wszystko było ok. Myślę że zawieszenie idealnie nadaje się pod xc i maratony no może nie do końca pod maratony ale pod xc, szukam czegoś pośredniego między sztywniakiem a fullem bo nie chcę wygodnego kanapowca. Zaproponuj coś ciekawszego od NS-a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...