Grigori Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Mam mostek 110mm czy jak założę 100mm będzie to miało wpływ na prowadzenie roweru? Mam na myśli jego sterowność- np. wchodzenie w zakręty w górach. Posiadam ramę z długością górnej rury 58,5cm i przy 110mm wydaje mi się trochę za daleko zwłaszcza do dolnego chwytu. Ma ktoś doświadczenie w tym temacie proszę o podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Gdzieś czytałem że im dłuższy mostek tym rower jest bardziej zwrotny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Wg mnie dłuższy mostek bardziej uspokaja rower. Po zmianie w szosie ze 120 na 100 rower zrobił się bardziej nerwowy, ale też lepiej skręca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 W sumie nie wiadomo o co pytasz, czy o geo, czy o prowadzenie roweru... To ze masz taka a nie inna dlugosc rury z danym mostkiem nic nie mowi, nie znajac twoich wymiarow. Co do samego prowadzenia, mostek to tak jak promien okregu czym dluzszy tym wiekszy odcinek do pokonania przy skrecaniu w porownaniu z krotszym mostkiem. Jeden powie ze to uspokaja prowadzenie roweru, drugi ze go zamula. Niemniej wazniejsza kwestia jest geo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.