pieuk Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam Dzisiaj zauważyłem, że podczas jazdy można odczuć lekki stuk. Być może nawet jakby coś lekko przeskakiwało. Ten stuk jest bardzo lekki, miękki taki. Na pewno nie taki jak przy złym stanie kasety np. I pojawia się co kilka obrotów korbą. Co to może być? Korba Alivio FC-M411, suport (suport?) octalink ES25, łańcuch HG50 i kaseta HG50 8 przełożeń 11-30. Cały napęd wymieniłem na ten, jako już używany, ale z jednego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixtra Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Sprawdź czy pedały lub suporty nie ma luzów(nasmaruj łączenia),może dostało się tam jakieś ziarenko piasku.Sprawdź jeszcze sztyce,mostek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieuk Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Problem się chyba sam rozwiązał. Wczoraj zerwał mi się łańcuch. Dziś zakupiłem spinkę Shimano, wpiąłem zamiast zerwanego ogniwka, łańcuch nasmarowałem i nc nie stuka. Pewnie to było powoli rozwalające się ogniwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.