Skocz do zawartości

[rama] full do 5 tyś

Segretto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!

Jako ze ręka powoli wraca do zdrowia i szykuje się odszkodowanie postanowiłem zmienić Meridy na coś lepszego i wygodniejszego czyli fulla. Powiedzcie mi proszę jaka ramę wybralibyście majac na to przeznaczone 5tys. Rama ma służyc do ostrzejszej jazdy w górach. Myślałem o ramie http://rowerowysklep.com/rama-specialized-epic-marathon-brown-p-5329.html?cPath=414_415_419 tylko ze to troche za drogo....

Napisano

Zaproponowana przez Ciebie jest jeszcze droższa więc o co chodzi? Jeżeli chcesz ostrzej po górach myśleć to musiał byś faktycznie szukać czegoś o skoku 130-140 z tyłu i zastanowić się nad zmianą przodu na 120-130mm...

Napisano

Wrzuciłeś link do Epica. Świetna rama ale chyba przeznaczona nie do tego co Ciebie interesuje. Jeżeli mamy podać jakieś przykłady to zdefiniuj dokładniej co rozumiesz przez ostrzejszą jazdę po górach... Mimo wszystko spróbuje i zaproponuję TO

Napisano

Przy przedpłacie na konto w AirBike można stargować z ceny ramy Stumpjumper FSR, przynajmniej ja stargowałem :)

Inna sprawa czy to dobra rama, moim zdaniem bardzo dobra do zastosowania o jakim piszesz .

Napisano

nie dam gotowców - Schwefel masz za dobre serce ;)

chcę tylko zwrócić uwagę żebyś nie upierał się przy 100mm

bo w fullu do ostrzejszej jazdy to zdecydowanie za mało

Napisano

Moje pytanie brzmialo jaka rame kupilibyscie majac na to 5tys a nie jakie sa ramy za 5tys. Schwefel dzieki za wypisanie mi cen ram rozumiem ze wybralbys kazda z tych ram i kazda Ci sie podoba. moze troszke ponioslo mnie z ta ostrzejsza jazda w gorach:-). Rama ma byc glownie do jazdy turystycznej. Spec podany na poczatku sluzyc mial jako przyklad. Rama musi byc pod 100mm z przodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...