Hubercik Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam. Mam pewien problem z regulacja. Znaczy się jest dobrze wyregulowana tylko przeskakuje na drugim biegu. A jeżeli podkrece linke przy manetce to nie zmnienia z 9 na 8 a 2 chodzi git.... Takze nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focus25 Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Też nie wiem o co ci chodzi. Napisz bardziej zrozumiale, używając interpunkcji,bardziej logicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Chodzi o to ze na drugim biegu przerzutka skacze(pyka strzela itp). A jesli przekrece regulacje linki przy manetce to drugi bieg chodzi dobrze. I wtedy przelaczam na dziewiaty bieg. Następnie z dziewiątego na ósmy i wtedy..... nie idzie.... caly czas zostaje na dziewiatce.... oczywiscie dalej moge ale z dziewiatki na ósemke nie dziala.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM85 Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Ale co masz z przodu 9 biegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Z tylu! Logicznie pomysl.... SORY POMYLKA SR chodzi o przerzutke shimano deore XT na tył Prosze o odp szybką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 jak dla mnie to oznacza jedno: wymiana linki i pancerza na nowe, jesli masz stare, a potem regulacja konkretna, ja zawsze ustawiam rowno pod 9, a potem ide w gore, jesli masz manetke na 9 i kasete na 9, to nei wiem czemu mialoby Ci sie dziac takie cos... chyba ze masz stara manetke i zabek sie wytarl troszke, przez co nie trzyma juz stalej wartosci naciagu linki, choc to malo prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 mam pancerze i linki nowe..... to juz nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 hak masz prosty ? nawet minimalnie krzywy hak powoduje rozne dziwne akcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 moge miec krzywy wozek... a haku nie mam mam pfrzerzutke przykrecona odrazu do ramy... ale to nie od tego bo mialem Deore tak przykrecone i bylo git. A to moze wozek krzywy. bo wiem ze byla ta przerzutka "katowana"?? \to tez minimalne wygiecie wozka powoduje??\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Nie masz haka... to przerzutka wisi w powietrzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 przykrecona jest do ramy. Moze jest hak przyspawany ... nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemolinko Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 To musi byc wina przerzutki lub pod rdzewialego lancucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 lancuch nowy prawie i czysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hero9978 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Daj kilka zdjęć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Może źle zamocowana linka w przerzutce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaro1989 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 weź sprawdź skarajne wychylenia przerzutki. Ustaw przełożenie 1-1 (jak przerzutka nie ma siły wrzucić to ułóż łańcuch palcami na największej koronce z tyłu i najmniejszej z przodu) następnie stan za rowerem z tyłu po stronie przerzutki i przypatrz się uważnie czy małe rolki przerzutki są idealnie w jedniej lini z koronką na której jest właśnie łańcuch jeśli nie jest wyreguluj to śrubką skrajnego wychylenia oznaczoną jako "L". Następnie zrób to samo tylko dla przełożenia 3-9 i reguluj śrubką oznaczoną jako "H". później przejedź się i sprawdź jako chodzi. Jeśli źle podciągnij lub poluzuj linę wspomianą przez Ciebie śrubką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krawcowy Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Polecam poradnik Zbooya http://tnij.org/hu25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.