Skocz do zawartości

[przerzutka tył]Przeskakiwanie XT

Hubercik

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to ze na drugim biegu przerzutka skacze(pyka strzela itp). A jesli przekrece regulacje linki przy manetce to drugi bieg chodzi dobrze. I wtedy przelaczam na dziewiaty bieg. Następnie z dziewiątego na ósmy i wtedy..... nie idzie.... caly czas zostaje na dziewiatce.... oczywiscie dalej moge ale z dziewiatki na ósemke nie dziala....

jak dla mnie to oznacza jedno: wymiana linki i pancerza na nowe, jesli masz stare, a potem regulacja konkretna, ja zawsze ustawiam rowno pod 9, a potem ide w gore, jesli masz manetke na 9 i kasete na 9, to nei wiem czemu mialoby Ci sie dziac takie cos... chyba ze masz stara manetke i zabek sie wytarl troszke, przez co nie trzyma juz stalej wartosci naciagu linki, choc to malo prawdopodobne.

moge miec krzywy wozek... a haku nie mam mam pfrzerzutke przykrecona odrazu do ramy... ale to nie od tego bo mialem Deore tak przykrecone i bylo git. A to moze wozek krzywy. bo wiem ze byla ta przerzutka "katowana"?? \to tez minimalne wygiecie wozka powoduje??\

weź sprawdź skarajne wychylenia przerzutki. Ustaw przełożenie 1-1 (jak przerzutka nie ma siły wrzucić to ułóż łańcuch palcami na największej koronce z tyłu i najmniejszej z przodu) następnie stan za rowerem z tyłu po stronie przerzutki i przypatrz się uważnie czy małe rolki przerzutki są idealnie w jedniej lini z koronką na której jest właśnie łańcuch jeśli nie jest wyreguluj to śrubką skrajnego wychylenia oznaczoną jako "L". Następnie zrób to samo tylko dla przełożenia 3-9 i reguluj śrubką oznaczoną jako "H". później przejedź się i sprawdź jako chodzi. Jeśli źle podciągnij lub poluzuj linę wspomianą przez Ciebie śrubką

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...