MonoVan Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam proszę o pomoc. Dotychczas miałem klamkomanetki alivio 3x8, teraz zmieniam hamulce na tarczowe i muszę zmienić też klamkomanetki na manetki, tu moje pytanie czy mogę je wymienić i zostawić stary drut tak abym nie musiał na nowo wszystkiego regulować przeciągać itp pozdrawiam Piotrek : )
ugupu Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 Jeżeli zmieniasz na mechaniczne, nie musisz nic robić z przerzutkami. Jeżeli na hydrauliczne, czeka Cię regulacja przerzutek. Nie cytujemy poprzedzajacych odpowiedz postow. 1415chris
Fludi Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 A jeśli zmieniasz na hydrauliki, to ze względu na wymuszoną wymianę manetek musisz także dać nowe linki i regulować wszystko.
Miecho87 Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 Ludzie, czytać nie umiecie czy co?... Nie, nie da się wymienić manetki bez wyjmowania linki i zakładania jej na nowo i na ogół wiąże się to z koniecznością regulacji całości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.