Tormentor Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Zmieniłem ramę z takiej z mufą 68 na taką z mufą 73 mm i mocowaniem ISCG. I tu zaczęły się problemy: Jak tu wcisnąć ten napinacz (połówka, do przerzutki)?. Serwisant próbował z różnymi napinaczami, ale żaden nie mieścił się pomiędzy mocowaniem ISCG a małą zębatką. Korba to Truvativ Firex na suporcie GXP. Widziałem moją ramę w konfiguracji 2 zębatki + napinacz (zdjęcie poniżej), więc niby da się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Dać podkładki po tej stronie korby , kora się oddali a napinacz zamontujesz . Są też napinacze blaskspire z mocowaniem na przerzutkę w pająku http://allegro.pl/item1174227760_napinacz_blackspire_stinger_e_nie_e_13_mrp.html taki na 100% zmieścisz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tormentor Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Dać podkładki po tej stronie korby , kora się oddali a napinacz zamontujesz . Są też napinacze blaskspire z mocowaniem na przerzutkę w pająku http://allegro.pl/item1174227760_napinacz_blackspire_stinger_e_nie_e_13_mrp.html taki na 100% zmieścisz . Czyli dobrze rozumiem: mufa z ISCG|napinacz|podkladki|korba? Swoja droga - co ma przerzutka do tego? Ja mam przerzutkę top swing, mocowana na ramie i z napinaczem nie ma jak kolidowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 'Swoja droga - co ma przerzutka do tego?' fakt trochę się rozpisałem ;p Chwila , jak masz napinacz zamocowany do ISCG to nie robi dystansu na suporcie . Standardowo daję się 1 podkładkę aby suport był dalej . Jeśli dalej będzie haczył możesz dać 2 , ale z lewej story zabierz podkładkę jak dodasz . A no i każda podkładka przesuwa linię łańcucha . Dodatkowo możesz spiłować kominy nakrętek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.