microsista Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam, szukam roweru do amatorskiej jazdy w terenie. Budżet wynosi 5000zł. Z racji że nie biorę udziału w maratonach i przedkładam komfort nad wagę to zdecydowałem się na fulla. Szukałem roweru który zapewni mi solidną podstawę do dalszej rozbudowy i znalazłem coś takiego: http://centrumrowerowe.pl/005049/GIANT-ANTHEM_X_4_bialy_2010/Produkt.aspx Bardzo mi się podoba design ramy, oraz słyszałem dużo dobrego o pracy amortyzatorów i damperów Foxa. Resztę osprzętu pewnie z czasem będę modyfikował. I kilka pytań: 1. Co myślicie o tym rowerze? 2. Waże tylko 55kg, te amortyzatory się jakoś pompuje? Jeśli tak to potrzeba do tego jakąś pompkę? 3. Co (oprócz dokręcenia pedałów) warto w tym rowerze zmodyfikować jako pierwsze? 4. Mam 175cm lecz dopiero 15lat (wiecie z ilu rzeczy musiałem zrezygnować aby kupić sobię nowy rower?) według rozmiarów w tabeli powinienem mieć ramę 18", lecz jeszcze rosnę (i lubię duże ramy) więc może lepiej wziąć 20" (nie zabije się?)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.