Grabarz Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Pochwalony! Zacząłem proces składanie kolejnego roweru, dostosowanego do mojej najbliższej okolicy: płaskie lasy ze sporadycznymi, raczej lekkimi podjazdami/zjazdami, sporadyczne korzenie, generalnie takie cienkawe trasy XC/maratonów, na które "wstyd" wyjeżdżać fullem pod AM/Enduro, a przełajówką z napędem fix nie zawsze się chce, poza tym czasem zostaje ona w pracy. Postawiłem na opcję sztywnego singla kulającego się na wariancie 69 (dwie złe rzeczy połączone w jedną dobrą ). Większość elementów albo gdzieś mam w warsztacie (rower raczej ma być niskobudżetowy), część już kupiłem, kilka mam upatrzonych, ale z niektórymi mam mały problemix: obręcze. Analiza naszego rynku nie napawa optymizmem, a z racji trzymania sie niskiego budżetu nie chcę ciągnąć z zagranicy. Poza tym postanowiłem w estetyce uciec nieco w strone lat 90-tych XXw, więc chcę, by cały osprzęt był srebrny, w tym również obręcze. Najszersze trekkingowe kapslowane obręcze, jakie namierzyłem, to Accent Voyager. Pytania mam więc dwa: - Czy gdzieś można u nas nabyć obręcze typowo pod 29'? - Czy może ktoś składał 29' koła na w/w obręczach Accenta? Miło mi będzie, jeśli podzielicie sie jakimiś praktycznymi doświadczeniami. POSTRO! Gr
zgud Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Pochwalony! Zacząłem proces składanie kolejnego roweru, dostosowanego do mojej najbliższej okolicy: płaskie lasy ze sporadycznymi, raczej lekkimi podjazdami/zjazdami, sporadyczne korzenie, generalnie takie cienkawe trasy XC/maratonów, na które "wstyd" wyjeżdżać fullem pod AM/Enduro, a przełajówką z napędem fix nie zawsze się chce, poza tym czasem zostaje ona w pracy. Postawiłem na opcję sztywnego singla kulającego się na wariancie 69 (dwie złe rzeczy połączone w jedną dobrą ). Większość elementów albo gdzieś mam w warsztacie (rower raczej ma być niskobudżetowy), część już kupiłem, kilka mam upatrzonych, ale z niektórymi mam mały problemix: obręcze. Analiza naszego rynku nie napawa optymizmem, a z racji trzymania sie niskiego budżetu nie chcę ciągnąć z zagranicy. Poza tym postanowiłem w estetyce uciec nieco w strone lat 90-tych XXw, więc chcę, by cały osprzęt był srebrny, w tym również obręcze. Najszersze trekkingowe kapslowane obręcze, jakie namierzyłem, to Accent Voyager. Pytania mam więc dwa: - Czy gdzieś można u nas nabyć obręcze typowo pod 29'? - Czy może ktoś składał 29' koła na w/w obręczach Accenta? Miło mi będzie, jeśli podzielicie sie jakimiś praktycznymi doświadczeniami. POSTRO! Gr typowo 29 są do dostania ale w srebrze to kiepsko koła mam złożone na obręczach crossracer od accenta, wypadają średnio jeśli chodzi o sztywnosc przy wadze 75 kg, opona Schwabe RR 2.25 układa się bardzo ładnie bez wiekszych przeszkod ewentuanie jakiegos mavica w srebrze, powyzej modelu 117 bedzie sie spisywal duzo lepiej od accenta
Grabarz Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Napisano 6 Sierpnia 2010 Hmm... Czyli raczej lipa. Chwalmy Pana duże koło będę miał tylko z przodu, więc może jakoś nie odczuje wiotkości Accentów, ewentualnie DH19. Jednakowoż THX za opinię.
zgud Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 Hmm... Czyli raczej lipa. Chwalmy Pana duże koło będę miał tylko z przodu, więc może jakoś nie odczuje wiotkości Accentów, ewentualnie DH19. Jednakowoż THX za opinię. i to najepszy wybor bedzie, ciezkie, sztywne wytrzymale;p tez mialem
Grabarz Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Napisano 11 Sierpnia 2010 To trochę inaczej: komuś udało się w Polsze namierzyć Alexy TN21, albo EN24? Produkowane są także w sreberku, więc dla mnie warte pokuszenia...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.