Skocz do zawartości

[korba] Shimano Deore. Czy będzie pasować?

rogas2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przyszedł czas na wymianę korby na nową. Wybór padł na Shimano Deore 2010r wraz z suportem. Niestety nie wiem, czy korba będzie pasować do mojego roweru. Posiadam Magnuma Elite. Moja dotychczasowa korba to Suntour z suportem na kwadrat(dokładnie ten http://allegro.pl/item1077917369_wyprzedaz_markowa_korba_sr_suntour_aluminium.html). Wydaje mi się, że będzie pasować, ale nie jestem pewien i nie chce stracić 210zł.

PS. Lepiej wybrać ramiona 170mm, czy 175?

Napisano

Korba deore jak masz mufe 68mm i suport też na 68mm będzie pasować na 101% . Korba jak w standardzie HTII i z osią to masz suport od razu . 

Napisano

Elo

spokojnie będzie ta korba pasować do Twojego Magnuma ale jeśli mogę podpowiedzieć to przed montażem jej udaj się gdzieś do dobrego serwisu rowerowego by splanowali Ci mufę suportową

W tego typu rowerach często się zdarza że gwinty są wykonane mało precyzyjne i należy dokonać małej poprawki by nowy HT2 idealnie dolegał do ramy

Pozdrawiam

Napisano

OK. W takim razie będę spokojny.

Cuberider, widzę, że też jesteś z Łodzi i nawet imię masz takie samo :) Wiesz może gdzie tanio i dobrze mi to zrobią? Z góry mówię FR Shop za daleko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...