rogas2000 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Przyszedł czas na wymianę korby na nową. Wybór padł na Shimano Deore 2010r wraz z suportem. Niestety nie wiem, czy korba będzie pasować do mojego roweru. Posiadam Magnuma Elite. Moja dotychczasowa korba to Suntour z suportem na kwadrat(dokładnie ten http://allegro.pl/item1077917369_wyprzedaz_markowa_korba_sr_suntour_aluminium.html). Wydaje mi się, że będzie pasować, ale nie jestem pewien i nie chce stracić 210zł. PS. Lepiej wybrać ramiona 170mm, czy 175?
Artursx1 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Korba deore jak masz mufe 68mm i suport też na 68mm będzie pasować na 101% . Korba jak w standardzie HTII i z osią to masz suport od razu .
Cuberider Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Elo spokojnie będzie ta korba pasować do Twojego Magnuma ale jeśli mogę podpowiedzieć to przed montażem jej udaj się gdzieś do dobrego serwisu rowerowego by splanowali Ci mufę suportową W tego typu rowerach często się zdarza że gwinty są wykonane mało precyzyjne i należy dokonać małej poprawki by nowy HT2 idealnie dolegał do ramy Pozdrawiam
rogas2000 Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Napisano 6 Sierpnia 2010 OK. W takim razie będę spokojny. Cuberider, widzę, że też jesteś z Łodzi i nawet imię masz takie samo Wiesz może gdzie tanio i dobrze mi to zrobią? Z góry mówię FR Shop za daleko.
jasskulainen Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 najpierw sprawdz czy to jest konieczne, bo mozliwe ze wkrecisz lozyska bez problemu
Cuberider Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 ul. Legionów 51 pan Ryszard Kasiński on jest fachura od tych spraw u nas w Łodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.