Skocz do zawartości

[rower] Czy te rowery opłaca się kupić? Proszę o pomoc

pentagramsss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ceny nie są okazyjne. Gdybym miał wybierać to wolał bym Treka. Napęd jest wizualnie w dobrym stanie, STX jest raczej trwałą grupą. Steppenwolf jest dziwnie skonfigurowany, wolnobieg a do tego przerzutka Deore.

Napisano

Ja znając jego dokładny stan dawał bym do 400zł :) , przy zakupie osobistym można by więcej utargować. Ale jeśli ci się podoba to bierz, targuj się do 400-420zł, niżej nie opuści.

Napisano

A może lepiej dołożyć trochę do nowego roweru ? coś z rodziny krosa hexagon, np :

http://allegro.pl/item1174224000_wyprzedaz_kross_hexagon_v2_alu_shimano_gratisy.html

bo nie wiadomo ile te używki jeszcze pośmigają bez hałasów, stuków i innych niespodzianek podczas jazdy.

lub , o ile rama nie za mała dla ciebie - http://www.forumrowerowe.org/topic/74659-rower-radon-zr-team/

od użytkownika z forum. dobry sprzęt.

Napisano

Swoją drogą ten Steppenwolf ma bardzo ciekawą pozycję siodełka na o ile się nie mylę sztycy założonej tył na przód :) , może i szczegół ale od razu widać, że sprzedawca jakoś nie za bardzo przykłada się do tego co sprzedaje, więc jest szansa, że to cacko długo nie pociągnie, a ceny podane jako nowe to jakaś kpina.

• Mod Team
Napisano

Jeszcze jeden ważny szczegół. Jeżeli nie dasz rady roweru odebrać osobiście to kasa chudnie o koszt transportu.Do dyspozycji niewiele ponad 400,- zostaje.

Napisano

odbiór osobisty. a ten trek z którego roku może być?

Obstawiam 1994 ;)

Takie rowery, często nawet lepiej wyposażone, można kupić w różnych przybytkach ze sprzętami z niemieckich wystawek za 150-250 PLN. Jakiś tydzień temu kupiłem Rockhoppera 1998 za 200 PLN, rower sądząc po zużyciu - prawie nie jeżdżony, jedynie mocno zaniedbany, musiałem jedynie zainwestować w nowe linki, pancerze i olej do amorka. Ogólnie w takich przybytkach można znaleźć sporo fajnych rzeczy, fajnych i tanich, ale musiałbyś się tam udać z kimś, kto się trochę zna i potrafi ocenić jakość komponentów i stopień ich zużycia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...