Skocz do zawartości
  • 0

Rowery każdy po ok 2.000 PLN dla niej i dla niego.

Gość Dariusz_

Pytanie

Gość Dariusz_
Napisano

Witam,

planujemy zrealizować jedno z naszych marzeń i dokonać zakupu rowerów. Na razie jesteśmy laikami w tej materii i posiłkuję się wiedzą zawartą na forach internetowych.

Z tego wszystkiego już sam nie wiem co przeczytałem a co sobie uroiłem w tej materii.

Bardzo zależy mi aby ten zakup nie wyszedł Nam bokiem, dlatego też proszę o poradę, sugestię (np. gdzie można jeszcze zajrzeć) itp.

Na ten cel początkowo przewidywaliśmy wydatek po ok. 1500 PLN za każdy rower. Zorientowałem się, że polecane rowery "chodzą" w cenie ok 2.000 PLN za szt. Dlatego też 2 k. to jest raczej maksimum i tak naciągniętego już budżetu.

Nie po gentelmańsku, ale zacznę od siebie:

Mój wzrost, to ok 180 cm, waga ok. 75-77 kg. Planowałbym wypad z nim do np. Bieszczad. Ogólnie jeździłbym nim w lasach, czasem może mały "hardckor" typu zjazd z jakiejś górki. Oczywiście czasem jeździłbym nim po normalnych ścieżkach rowerowych lub asfaltach.

Nie chce sugerować, ale czytałem, że może odpowiednim rowerem byłby cross a6 z 2009 r. lub któryś z Cube.

Płeć piękna z kolei ma wzrost ok 168-169 cm., wagi nie znam ;-) ale jest drobnej budowy ciała.

Razem ze mną jechałaby w Bieszczady, również lasy, łąki, chodniki, ścieżki, ale nie wiemy czy zjazdy z górek

Wiem, że podobne tematy były wielokrotnie wałkowane, ale nie mam doświadczenia w tej materii (zwłaszcza w rowerach dla kobiet). Będę wdzięczny za wszelki sugestie i porady w tej materii.

Pozdrawiam

Dariusz

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...