Skocz do zawartości

[pedały] PROdigy PROtheine - regulacja luzu

demontage

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

czy ktoś ma/miał pedały PROdigy PROtheine lub podobne, które posiadają wg. specyfikacji regulację luzu. Moje chodzą jak dla dość ciężko. Jak ona przebiega? Rozebrałem jest częściowo ale nie jestem pewien czy ruszać tę nakrętkę środku.

Dzięki!

Napisano

A jak chcesz skręcić łożyska maszynowe ? W kulkowych luz skasujesz , ale w maszynach nie da rady . Pozostaje wymiana łożysk , ok :4 zł za sztukę.

Napisano

A jak chcesz skręcić łożyska maszynowe ? W kulkowych luz skasujesz , ale w maszynach nie da rady . Pozostaje wymiana łożysk , ok :4 zł za sztukę.

Tak jak napisałem, te pedały posiadają regulację luzu. Dlatego zwracam się z pytaniem do osób znających ten system/te pedały.

Napisano

Jak skręcisz nakrętkę to dociśniesz mocniej łożyska ale luz  tak będzie bo to maszyny . 1 raz słyszę o regulacji luzu w łożyskach maszynowych , ja w piaście nie mogłem skasować tak luzu . 

Napisano

Ja posiadam pedały prodigy prothein. Owszem chodzą troszkę "ciężej" ale to jest ich zaleta a nie wada. Nie latają w koło jak głupie żebyś akurat się nadział na piny tylko trzymają się na takiej pozycji, w której je zostawiłeś zdejmując nogę. Owszem mają w opisie produktu, iż posiadają regulację luzów, ale jej nie odkryłem bo okazała się niepotrzebna. Widzę w nich tylko jedną śrubkę na imbusa więc jak to nie ona odpowiada za regulację luzów to tej regulacji po prostu nie ma.

Napisano

Dzięki za informację! Napisałem do sprzedawcy, a on na to "Odkręca się zewnętrznego imubusa następnie mocniej się kontruje lożysta i zakręca imbusa"

Być może odkręcając go poluzuję pedały...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...