yeah77 Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Siemka chłopaki mam do was pytanie,mam nowy rower buddy 40:) ucze sie latac na kole ale raz na jakis czas czuje ze moze mi coś nie wyjść. Czy macie jakies pomysły zeby nowy rower jakoś okleić albo zabezpieczyć w razie upadku,wywrotki.Naresicie mam nowy rower i chce go jak najbardziej wykorzystać lecz ,no szkoda mi go. Ramy itp. Myslałem nad tym zeby okleić wszystkie rzeczy stykające o ziemie gdy rower lezy. Jakąś samą przylepną pianką czy cos. No nie mam pojecia. Moze wy macie jakies pomysły chłopaki. Mi nic nie przychodzi do głowy.Czekam na odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolK Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Siemka chłopaki mam do was pytanie,mam nowy rower buddy 40:) ucze sie latac na kole ale raz na jakis czas czuje ze moze mi coś nie wyjść. Czy macie jakies pomysły zeby nowy rower jakoś okleić albo zabezpieczyć w razie upadku,wywrotki.Naresicie mam nowy rower i chce go jak najbardziej wykorzystać lecz ,no szkoda mi go. Ramy itp. Myslałem nad tym zeby okleić wszystkie rzeczy stykające o ziemie gdy rower lezy. Jakąś samą przylepną pianką czy cos. No nie mam pojecia. Moze wy macie jakies pomysły chłopaki. Mi nic nie przychodzi do głowy.Czekam na odp Wybacz, ale rower jest po to aby go używać. Jeżeli się porysuje, trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onek Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Co do ochrony roweru to pewnie że sie da, na forum ktoś wrzucał filmy dotyczącej foli ochronnej którą sie nakleja na ramę ale trzeba sie zastanowić czy jest sens to robić Napisałeś że Ci szkoda roweru ale myśle że zarysowania na ramie/amorku lub innych częściach nie będzie miało wpływu na funkcjonalność roweru. Prędzej czy później i tak rower straci swoje dziewicze piękno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AxM Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Ja myślę, że chodzi nie tyle o rysy, o ile np. o wygięty stalowy pręcik, który mocowany nad przerzutką tylną, chroni ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Okleić taśmą bezbarwną i nawet można dętkę też użyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Rama to raczej się nie styka z ziemią jak rower leży więc nie widzę problemu... Lepiej pomyśl jak zabezpieczyć siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal0582 Napisano 25 Września 2010 Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Myślę, że zamontowanie osłony przerzutki i pegi na przód/tył powinno w zupełności wystarczyć. Oklejanie roweru jakimiś taśmami radzę sobie odpuścić, bo to żmudna robota. Dodatkowo każda rysa będzie zrywać powłokę, co bardzo brzydko wygląda. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.