Skocz do zawartości

[kierownica] odświeżanie wygladu

beetlebum

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chciałbym zmienić w moim rowerze wygląd kierownicy, dokonać paru zmian. Mianowicie:

-przemalować kierownicę, mostek, stery i ten kawałek rury (sterowej?) na czarno

-zamontować rogi (czarne)

-zrobić coś z klamkomanetkami, jako że jedna manetka i tak jest oddzielna i są odsłonięte oba zegary(te czerwone)

Już teraz gripy wystają mi z kierownicy, w związku z tym ,żeby jeszcze zamontować rogi, musiałbym chyba przesunąć klamkomanetki do środka? I co z nimi w ogóle zrobić? Są trochę porysowane, ale wyglądają na porządne, a ja nie chciałbym wydawać na to dużo kasy, no i co z tymi odsłoniętymi zegarami? Jeśli chodzi o malowanie, to chyba trzeba by było wcześniej jakoś spiłować pilnikiem wszelkie nierówności; chciałbym w ogóle pomalować to u jakiegoś znajomego lakiernika, można by tak zrobić?

No i co, dałoby się przeprowadzić taką małą metamorfozę? Żeby ładnie wyglądało i nie kosztowało zbyt dużo? Aha, i proszę o wyrozumiałość, w końcu świeżak jestem ;)

post-131559-1281046179,34_thumb.jpg

Napisano

Darować sobie. Żeby zrobić to jak należy, trzeba by się zdrowo napracować a i wtedy efekt mógłby być nie do końca zadowalający.

Jeśli jednak się uprzesz: rozmontować na czynniki pierwsze, usunąć stary lakier, zeszlifować, odtłuścić, położyć podkład, zmatowić, odtłuścić, położyć kolor, 1 albo 2 warstwy, zmontować do kupy (uważnie, żeby nie porysować lakieru) i jeździć. Można też oddać do lakierni proszkowej albo położyć anodę (jeśli części są aluminiowe).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...