Skocz do zawartości

[amortyzator] rst gila 120mm- czy warto zakładać " hrmonijkę"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich użytkowników. Mam pytanie kupiłem amortyzator rst gila 120mm https://ssl.allegro.pl/item1176840751_amortyzator_rst_gila_plus_sl_kolo_26_blokada_skok.html

Czytałem troche o nim na róznych forach i opinie są podzielone. Kilka osób napisało ze mają słabe uszczelniacze i puszczają syf do środka. Co myślicie o założeniu na golenie górne gumowej harmonijki. Trochę by to lipnie wyglądało, ale jeśli by miało to troche ochronić amorek to czego nie. Co myślicie o takim patęcie. Czy może lepiej za jakiś czas wymienić uszczelniacze na jakieś lepsze ?

Napisano

Wszystko ma plusy i minusy. Wygląda mi na to, że typ uszczelnienia jest podobny do tego w XCM też, podobno, przepuszczającego. Ale mnie nie zdarzyło się jeszcze, żeby jakoś straszliwie przepuszczały, mimo, że tylko w słoneczku nie jeżdżę. Ja bym zostawił jak jest, wycierał golenie i używał brunoxa, przy pierwszym serwisie, jeśli coś by się działo, pomyślałbym o osłonach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...