Skocz do zawartości

[korba] nowa korba, z czym to się je?

Jawak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie przepraszam za moją niewiedze, ale mało się orientuje w sprawach napędu. Otóż składam rower na bazie ramy Rockrider 8.1 będą młody i głupi przełożyłem ze starego roweru w ramach oszczędności starą korbę s.alivio, która jednak nie pasowała do przedniej przerzutki xt, w jednym serwisie wymienili suport podczas mojej nieobecności(miało pomoc...) nie pomogło. W drugim wiecznie nie mają czasu, a w trzecim chcą wymieniać korbę, ale takich nie maja. Mi ze swoją nie wiedza Google tylko miesza, wytłumaczenie w czym leży problem. Ewentualnie zaproponujcie korbę w cenie do 180-250zł. Był bym wdzięczny, i raz jeszcze sorry za moje braki:)

Napisano

Shimano deore na supporcie hollowtech 2- wymaga wyrównania misek w ramie, żeby dobrze chodził,(splanowanie) ale pochodzi bardzo długo. Do tego jest bardzo sztywna.

A co do niekompatybilności korby z przerzutką, to o co konkretnie chodzi i dla czego nie pasuje?

• Mod Team
Napisano

Jeśli chodzi o kompatybilność korby z przerzutką to podejrzewam, że problem leży w serwisantach - naciągaczach, a nie po stronie sprzętu. Chcą Ci wcisnąć nową korbę, albo nie potrafią wyregulować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...