intruz Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Takie obliczenia może i miałyby racje bytu ale tylko wtedy kiedy by stali w miejscu. Kiedy wjeżdżają przykładowo na krawężnik to cały układ ma jakąś tam bezwładność i wtedy działają znacznie większe siły.
enduroriderPL Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Takie obliczenia może i miałyby racje bytu ale tylko wtedy kiedy by stali w miejscu. Kiedy wjeżdżają przykładowo na krawężnik to cały układ ma jakąś tam bezwładność i wtedy działają znacznie większe siły. Poza tym rower nie jedzie idealnie prosto więc i przechyły trzeba brać pod uwagę. Nie wydaje mi się żeby podrzucenie przedniego/tylnego koła w czasie przejazdu przez krawężnik/wyrwę w drodze było takie proste na 3 osobowym orwerze Ja nie twierdzę, że zwykła dętka się rozpadnie tylko uważam, ze lepiej się zabezpieczyć przed taką ewentualnością. Moim zdaniem najważeniesza jest odpowiednio szeroko obręcz i szeroka opona tak jak pisałem wcześniej.
Artursx1 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 DO głowy wpadło mi zastosowanie opon bez dętowych . Byłby by same plusy , oraz waga dość niska niż w przypadku zastosowania dętki DH pod 2,7 oraz opony . Tylko czy tubless by utrzymał taką wagę?
enduroriderPL Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 DO głowy wpadło mi zastosowanie opon bez dętowych . Byłby by same plusy , oraz waga dość niska niż w przypadku zastosowania dętki DH pod 2,7 oraz opony . Tylko czy tubless by utrzymał taką wagę? konstruktorzy nie utrzymaliby takiej ceny Nawet z takim obciążeniem powinno dać radę, ale to trzeba by sprawdzić na żywca
wikrap1 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Równie dobrze jak będą wjeżdżać na krawężnik, to mogą złamać ramę a przechyły, to chyba raczej na płaskim i nie duże. Na krawężniki chyba się pod duzym kątem nie wjeżdża A jak dętka pójdzie, to raz na te 5 tys. km można zmienić. Ja bym z tego tytułu nie walił dodatkowej wagi w koła
enduroriderPL Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 A jak dętka pójdzie, to raz na te 5 tys. km można zmienić. Ja bym z tego tytułu nie walił dodatkowej wagi w koła W pierwszym poście jest mowa o tym, ze obręcz rozcięła oponę więc uważam, że szeroka obręcz+szeroka opona ma w tym przypadku sens.
intruz Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Pozatym przy takiej mocy generowanej przez 3 silne osoby, dodatkowa waga ma chyba znikome znaczenie ? Tymbardziej że nie jeżdżą oni wyczynowo.
tandemproject Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Napisano 6 Sierpnia 2010 No wiec kupilem dzis oponke z bierznikiem lekkim powiedzial bym w pol szosowka za 35zl firmy nie pamietam ale z jakimis wkladkami antyprzebiciowymi itd no i... po 1km przejechanym wyje***o nam opone z felgi, druty powylazily itd . wzielismy jakas szeroka 2.1 szerokosc z duzym bierznikiem i daje rade, jest ona firmy maxxis wirebead (tak jest na papierku dolaczonym) nie wiem jak tu edytowac posty... nie przeczytalem odpowiedzi poprzednich a tu widze duuzo sie dzieje , mam pytanko odnosnie pompowania tego nowego kola... pisze na nim 250-450 kPa czyli 250 000 Pa przekladajac na skale pompki samochodowej ktora jest w MPa jest to 0.25 MPa, aktualnie jezdzimy na napompowanym kole na 0.3 MPa bo boimy sie ze znowy wyrwie z obreczy opone, czy np na takiej jezdzie szybciej dojedzie sie opona/zacznie pekac? Aha i nie wiem czy to dobre wyjscie ale my mamy na tyle felge stozkowana, moze to przez za waska felge dzieja sie takie siupy ze nowa opona poszla? EDIT Do ilu MPa mozemy bezpiecznie na niej jezdzic? bo te 0.45 to chyba przesada lekka
enduroriderPL Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 tandemproject na każdej oponie z boku jest podany zakres ciśnień. Poszukaj przelicznika w sieci Nadal uważam, ze dla Was to musi być coś w deseń alex rims dx 32 + 3" balon.
tandemproject Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Napisano 7 Sierpnia 2010 Ok dzis poszukam, teraz jeszcze pytanie z innej beczki. Czy da sie zdjac najwieksza zebatke z tych zebatek co siedza przy pedalach? Wczoraj dalismy taki opor ze sie zgiela nam i trzeba naprostowac(fakt ze byla juz zgieta, ale nie tak ).
enduroriderPL Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 Ok dzis poszukam, teraz jeszcze pytanie z innej beczki. Czy da sie zdjac najwieksza zebatke z tych zebatek co siedza przy pedalach? Wczoraj dalismy taki opor ze sie zgiela nam i trzeba naprostowac(fakt ze byla juz zgieta, ale nie tak ). W zależności od modelu korby tak albo nie. Najwygodniej jest zdjąć całą korbę czyli potrzebujecie ściagacza do korb ew. serwis Wam to zdejmie. Koła zębate są albo znitowane razem, albo skręcone na śruby.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.