magnum146 Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam, wczoraj kupiłem Krossa Hexagon v3 i mam w nim tylnią przerzutkę - Shimano Altus. Jest jednak problem z tylnimi przełożeniami: Kiedy ustawiam na manetce 1 - z tyłu wskakuje na 2 koronkę Kiedy ustawiam na manetce 2 - z tyłu wskakuje na 3 koronkę Kiedy ustawiam na manetce 3 - z tyłu wskakuje na 4 koronkę I tak analogicznie.... Przez to nie mogę skorzystać z 1 i 7. Co mam pokręcić?? Chiałbym, żeby obyło się bez serwisu, bo tam za przykręcenie śrubki wezmą 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 stojąc z tyłu roweru musisz przekręcić śrubą baryłkową ( taka plastikowa z wystającymi ząbkami, znajduje się na przerzutce z tyłu)w lewo, później się przejechać i sprawdzić, czy już dobrze, jak nie to dalej pokręcić P.S. Jest przyklejony temat jak regulować przerzutki, gdzie wszystko jest dokładnie opisane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Chiałbym, żeby obyło się bez serwisu, bo tam za przykręcenie śrubki wezmą 20zł. Przesadzasz.. Wszystko masz tutaj Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 P.S. Jest przyklejony temat jak regulować przerzutki, gdzie wszystko jest dokładnie opisane... No, ale po co szukać jak można napisać. Niech się modowie wkurzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RikraXBikeR Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 tez mam hexagona i altus mi sie ostro psul. Po miesiacu zmienialem na acera bo altus to lipa zmien jeszcze amora sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 ale glupoty gadasz, RikraXBikeR... jak sie umie wyregulowac, to Hex-y nei sa takie zle! a altus, nie ma co narzekac, da sie zrobic tak by bylo jak fabryka przykazala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Też sobie poofftopuję, a co @RikraXBikeR Pleciesz. Acera to praktycznie to samo co Altus, więc twierdzenie, że Altus to "lipa", a Acera wspaniała jest głupotą. Tu może działać jedynie siła autosugestii - "kupiłem nową przerzutkę, więc musi pracować jak należy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.