Skocz do zawartości

[przerzutka tył] regulacja Shimano Altus.

magnum146

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wczoraj kupiłem Krossa Hexagon v3 i mam w nim tylnią przerzutkę - Shimano Altus.

Jest jednak problem z tylnimi przełożeniami:

Kiedy ustawiam na manetce 1 - z tyłu wskakuje na 2 koronkę

Kiedy ustawiam na manetce 2 - z tyłu wskakuje na 3 koronkę

Kiedy ustawiam na manetce 3 - z tyłu wskakuje na 4 koronkę

I tak analogicznie.... Przez to nie mogę skorzystać z 1 i 7.

Co mam pokręcić?? Chiałbym, żeby obyło się bez serwisu, bo tam za przykręcenie śrubki wezmą 20zł.

Napisano

stojąc z tyłu roweru musisz przekręcić śrubą baryłkową ( taka plastikowa z wystającymi ząbkami, znajduje się na przerzutce z tyłu)w lewo, później się przejechać i sprawdzić, czy już dobrze, jak nie to dalej pokręcić :D

P.S. Jest przyklejony temat jak regulować przerzutki, gdzie wszystko jest dokładnie opisane...

Napisano
  W dniu 5.08.2010 o 09:04, magnum146 napisał:

Chiałbym, żeby obyło się bez serwisu, bo tam za przykręcenie śrubki wezmą 20zł.

Przesadzasz..

Wszystko masz tutaj :D

Pozdro

Napisano
  W dniu 5.08.2010 o 09:16, seker1995 napisał:
P.S. Jest przyklejony temat jak regulować przerzutki, gdzie wszystko jest dokładnie opisane...

No, ale po co szukać jak można napisać. Niech się modowie wkurzają.

Napisano

ale glupoty gadasz, RikraXBikeR...

jak sie umie wyregulowac, to Hex-y nei sa takie zle!

a altus, nie ma co narzekac, da sie zrobic tak by bylo jak fabryka przykazala.

Napisano

Też sobie poofftopuję, a co :thumbsup:

@RikraXBikeR Pleciesz. Acera to praktycznie to samo co Altus, więc twierdzenie, że Altus to "lipa", a Acera wspaniała jest głupotą. Tu może działać jedynie siła autosugestii - "kupiłem nową przerzutkę, więc musi pracować jak należy".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.