Skocz do zawartości

[rower] Magnum Energy

A5002

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W większości do spokojnej jazdy po mieście i lesie.

No i zastanawiam się jeszcze nad Kross Hexagon V6, trzeba trochę dołożyć, ale marka, z tego co się zdążyłam zorientować, lepsza. Dla spokojnej jazdy - warto?

Napisano

Jako ponad trzy letni użytkownik Magnuma polecam go. Co do słabiutkiej ramy. W tej kwestii Kross, czy Unibike wcale nie są lepsze. Powiedziałbym ta sama półka. Unibike oczywiście dobra propozycja.

Napisano

Mógłbyś sprecyzować co to znaczy "słabiutkie ramy"?

Tak  . Po wpisaniu nazwy ramy (z tematu - 1post )w google , wyskoczyło mi że jest do DH/FR ... do tego jest słabiutka . Doświadczenie też mam z 2 magnumami typowo "dualowymi " . Spawy były fatalne ( nie staranne , nie równe a nawet nie dokończone ) , dodatkowo "wzmocnienie" główki było bez sensu i dodawało tylko wagi . Spaw przy główce był całkiem zeszlifowany . Waga ramy była dość spora , a wcale rama nie była wytrzymała . Końcem końców rama uśmiechneła się na główce . A była to taka rama http://sklep.rower-faktor.pl/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/l/a/lazyboy.jpg . Dlatego uważam że te ramy są słabiutkie ( bynajmniej ta ! ) .

Napisano

Faktycznie rama w Lazeboy jest zrobiona bez sensu. U mnie w Elite nie ma takich "cudów", rama nie ma żadnych niedoróbek itp. Myślę, że jeżeli nie będziesz skakał na rowerze to nie odczujesz zbytniej różnicy, jaką posiadasz ramę, oprócz geometrii oczywiście.

Napisano

Tak  . Po wpisaniu nazwy ramy (z tematu - 1post )w google , wyskoczyło mi że jest do DH/FR

DH/FR?

2007_8389.jpg

Masz na myśli onet? Napisali tak bo DH/FR i inne dirty są po prostu cool i trendy ;) Na stronie producenta nie ma takich bredni. Założycielka wątku szuka roweru nie do skakania i lansu, lecz do "spokojnej jazdy po mieście i lesie" - i do takiego zastosowania ten rower (moim skromnym zadaniem) nadaje się znakomicie.

Napisano

Artursx1_ na pewno sprawdzałeś takie "informacje" na onecie. Tam przy każdym rowerze typu MTB XC jest napisane DH/FR.

Co do ram Magnuma- nie mam nic do zarzucenia.Ogólnie Magnum robi coraz lepsze rowery i moim zdaniem niczym nie odstaje od co metr wychwalanych ram krossa i innych komercyjnych firm...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...