Skocz do zawartości

[przerzutka tył] Shimano Acera czy inna

RikraXBikeR

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka!

Ostatnio miałem Altusa który mi sie podniósł do góry i wykrzywił przy skakaniu (nie wiem czemu) był regulowany wiele, wiele razy przeważnie co 150km.

Zastanawiam sie nad kupnem 7-rzędowego Shimano Acera lub jakiegoś innego Shimano. Jeżdżę po lesie, waże 45 kilogramów

Welniak do skoków sora słaba , wali o rame jak szalona , lepiej już używanego SLX z shadow .

Używaną deorke lub SLX z shadow kupisz w tej cenie na 100% . Shadow ma + że nie wali o ramę i nie lata tak łańcuch , sam mam Deorke XT używana DH/FR i już przez sezon się jej nic nie stało .

focus25  sora będzie walić w ramę przy DH/FR czy jakiś tam skokach , w zasadzie wali każda przerzutka wykluczając shimano shadowy no i Sramy . Miałem sore i waliła o ramę , tiagra też , a Deor XT jeszcze ani razu ;p 

Krótki wózek faktycznie trudniej uszkodzić ALE przerzutki tego typu odstają na bok przez co łatwo zahaczyć o kamień lub korzeń .

Welniak tak- 2 razy zmieliłem przerzutkę od uderzenie bocznego o kamień/korzeń , przerzutka po takim strzale leci w koło . 1 to była jakiś shimano tz30 , a druga tak sora poległa . Teraz Deor XT nie oberwał jeszcze , shadow się przyjadę bardzo .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...