RikraXBikeR Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Siemka! Ostatnio miałem Altusa który mi sie podniósł do góry i wykrzywił przy skakaniu (nie wiem czemu) był regulowany wiele, wiele razy przeważnie co 150km. Zastanawiam sie nad kupnem 7-rzędowego Shimano Acera lub jakiegoś innego Shimano. Jeżdżę po lesie, waże 45 kilogramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixtra Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 jaką kwotę chcesz przeznaczyć na przerzutkę??Acera jest o klasę wyżej od altusa więc jeśli wcześniejsza nie sprawiała ci za dużo problemów to z tą może być tylko lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RikraXBikeR Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Kwota tak do 70zł. Dodam, że roweru nie oszczędzam i przerzutki też. Cały osprzęt jest Shimano (bo w końcu marka to kross) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixtra Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 jeśli do 70zł to możesz się jeszcze zastanowić nad alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinw Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 http://allegro.pl/item1168923706_przerzutka_tyl_alivio_rd_m_410_wysoka_klasa.html albo deorka, tyle że to już wydatek ok. 100zł za nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Różnicy między Altusem a Acerą nie poczujesz. Do 70zł najlepsze będzie Alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Jeżeli skaczesz na rowerze czy coś takiego to kup Shimano Sorę RD-3400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Welniak do skoków sora słaba , wali o rame jak szalona , lepiej już używanego SLX z shadow . Używaną deorke lub SLX z shadow kupisz w tej cenie na 100% . Shadow ma + że nie wali o ramę i nie lata tak łańcuch , sam mam Deorke XT używana DH/FR i już przez sezon się jej nic nie stało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focus25 Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Dlaczego Sora będzie uderzać o ramę? Teoretycznie to raczej szosa, czy on ma jakąś słabszą sprężynę? Trudniej uszkodzić bo ma bardzo krótki wózek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 focus25 sora będzie walić w ramę przy DH/FR czy jakiś tam skokach , w zasadzie wali każda przerzutka wykluczając shimano shadowy no i Sramy . Miałem sore i waliła o ramę , tiagra też , a Deor XT jeszcze ani razu ;p Krótki wózek faktycznie trudniej uszkodzić ALE przerzutki tego typu odstają na bok przez co łatwo zahaczyć o kamień lub korzeń . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Co do tego, że Shadow nie bije o ramę się zgodzę, ale mam jedno "ale" co do wystawania. Artursx1: urwałeś kiedyś przerzutkę klasyczną o kamień lub o korzeń zahaczając nie wózek od dołu tylko korpus z boku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Welniak tak- 2 razy zmieliłem przerzutkę od uderzenie bocznego o kamień/korzeń , przerzutka po takim strzale leci w koło . 1 to była jakiś shimano tz30 , a druga tak sora poległa . Teraz Deor XT nie oberwał jeszcze , shadow się przyjadę bardzo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RikraXBikeR Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 i jeszcze jedno jaki montaż przerzutki jest lepszy na haczyk, czy zwykły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Masz w rowerze hak, prawda? Dlatego potrzebujesz przerzutki bez zintegrowanego haka. @Welniak rower autora to Hexagon V3, więc skakał z pewnością nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.