Skocz do zawartości

[u-lock]Który wybrać?

eloo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Który z tych u-locków bedzie porządniejszy?? Chcę kupic zabezpieczenie do ok 100zł. Potrzebne jest mi teraz na wyprawę pod namiot oraz do krótkich postojów pod sklepami itp,

http://allegro.pl/item1159574394_u_lock_kryptonite_keeper_12_ls_badz_bezpieczny.html

czy

http://allegro.pl/item1169580949_zapiecie_typu_u_lock_magnum_3101.html

Firma kryptonite wzbudza wieksze zaufanie ale kiedys naogladalem sie filmików gdzie otwierają taki okragły zamek długopisem, pozatym ta druga blokada ma 2 rygle i calkiem solidnie wyglada.

Napisano

ten kryptonite ktorego podales ma wlasnie taki zamek do otwierania dlugopisem te pomaranczowe i zolte juz takiego nie posiadaja.

a firmy magnum nie testowalem wiec nie moge Ci powiedzeic :D

Napisano

Czy ja dobrze rozumiem? Masz rower za kilka tysięcy i kupujesz zabezpieczenie poniżej 100 zł? :icon_mrgreen: Poczytaj sobie http://www.rowery.org.pl/kradzieze.html Masz tam wyraźnie napisane:

Cytat
Musimy nabyć kłódkę szaklową w kształcie litery "U", tzw. U-lock i to wyłącznie najbardziej renomowanych firm (Abus, Kryptonite). Cena nie może tu niestety grać żadnej roli. Kłódki takie kosztują ok. 200-300 PLN i musimy się pogodzić z faktem, że tyle kosztuje względne bezpieczeństwo naszego roweru. UWAGA: tanie podróbki U-locków (cena poniżej 100 PLN) są zadziwiająco łatwe do przecięcia

Co do tego Kryptonite Keepera - jest zrobiony ze zwykłej stali, także nie polecam. O firmie Magnum się nie wypowiem, ale cena poniżej 100 zł - patrz cytat wyżej.

Żal Ci kasy na U-Locka? Nowy rower kosztuje znacznie więcej.

Napisano

jakbym codziennie miał używać tego zabezpieczenia to 200 czy 300zł nie robiłoby na mnie wrażenia, ale potrzebuje go praktycznie na nastapny tydzien(wyjazd pod namiot) a potem sporadycznie może kilka razy w miesiacu zeby zapiąc rower na siłce(w pomieszczeniu) czy przed sklepem do którego wchodze na 5min. Chyba zdecyduje sie na tego magnuma bo mają ten model i jakis z 4boltowym zamkiem kilka złotych droższy w sklepie niedaleko mnie

• 3 tygodnie później...
Napisano

Pamiętaj, że rozwiązania tymczasowe trwają najdłużej. Wyżałuj jeszcze kilka dyszek i kup Evolution4. Inaczej przyzwyczaisz się do jego "skuteczności" i przyjdzie taki dzień, gdzie kupisz nowe zapięcie i niestety nowy rower, ucz się na błędach innych :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.