Marin78 Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 Oj... tego to już nie wiem. No właśnie, może być podobnie a różnica w cenie prawie dwukrotna... To już lepiej dołożyć do Recona. Chciałbym Ci jeszcze zaproponować amerykańską legendę, oraz kult MTB Garego Fishera Piranha 2010 cena: 3,199.00 zł (niestety odnośnika nie pozwolono mi wkleić) Gary jest cały na SRAM-ie X-5. A SRAM to bardzo fajna sprawa, szczególnie manetki... Ma też Torę (lubianą przez chłopaków), hydrauliki Shimano M486, korbę ma na Octalink, oraz piękny kolor... Oto Gary, amerykańska legenda MTB http://www.trekbikescr.com/images/Gary%20Fisher/Piranha_10.jpg
kubuka Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 Między XCR a Torą Coil (sprężyna) różnicy może nie ma (nie wiem niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą) ale Torę ze sprężyną powietrzną nie ma co porównywać do XCR.
Marin78 Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Między XCR a Torą Coil (sprężyna) różnicy może nie ma (nie wiem niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą) ale Torę ze sprężyną powietrzną nie ma co porównywać do XCR. Właśnie o to mi chodziło. Oba amortyzatory są podobne, zaś Tora Coil dwukrotnie droższa. Jest w cenie powietrznego Raidona, a nawet Epicona... Tak jak już mówiłem SR Suntour ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Nie są to wyczynowe amortyzatory do katowania, tylko do rekreacyjnej jazdy. W rowerach do 3.000 zł. wsadzają właśnie XCR LO, Torę, Darta lub Omegę TLN i żaden z nich nie jest wyczynowy. A jak komuś to nie pasuje, to zawsze można sobie kupić Foxa 32 F100 RL...
kubuka Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Praca może podobna ale jakość zupełnie inna (xcr vs. tora coil)
Marin78 Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Praca może podobna ale jakość zupełnie inna (xcr vs. tora coil) Jeśli jakość by była taka sama, to RS poszedłby z torbami... Choć czytałem i słyszałem o RS psujących się, przepuszczających powietrze lub olej...
2701 Napisano 9 Sierpnia 2010 Napisano 9 Sierpnia 2010 Tak się zastanawiam, na ile by można stargować tego Zaskara: http://www.sportfreak.pl/product-pol-1715-Rower-gorski-2009-GT-Zaskar-Elite.html To w końcu legenda, i ta rama jest godna "udekorowania" samymi xtr'ami, więc możliwości są duże i można powoli zrobić coś pięknego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.