Skocz do zawartości

[Rower] Ciekawy w okolicach 3000 zł

Yeloneck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oj... tego to już nie wiem.

No właśnie, może być podobnie a różnica w cenie prawie dwukrotna... To już lepiej dołożyć do Recona.

Chciałbym Ci jeszcze zaproponować amerykańską legendę, oraz kult MTB Garego Fishera ;)

Piranha 2010 cena: 3,199.00 zł (niestety odnośnika nie pozwolono mi wkleić)

Gary jest cały na SRAM-ie X-5. A SRAM to bardzo fajna sprawa, szczególnie manetki... :(

Ma też Torę (lubianą przez chłopaków), hydrauliki Shimano M486, korbę ma na Octalink, oraz piękny kolor... :thumbsup:

Oto Gary, amerykańska legenda MTB ;)

http://www.trekbikescr.com/images/Gary%20Fisher/Piranha_10.jpg

Napisano

Między XCR a Torą Coil (sprężyna) różnicy może nie ma (nie wiem niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą) ale Torę ze sprężyną powietrzną nie ma co porównywać do XCR.

Napisano

Między XCR a Torą Coil (sprężyna) różnicy może nie ma (nie wiem niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą) ale Torę ze sprężyną powietrzną nie ma co porównywać do XCR.

Właśnie o to mi chodziło. Oba amortyzatory są podobne, zaś Tora Coil dwukrotnie droższa. Jest w cenie powietrznego Raidona, a nawet Epicona... Tak jak już mówiłem SR Suntour ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Nie są to wyczynowe amortyzatory do katowania, tylko do rekreacyjnej jazdy. W rowerach do 3.000 zł. wsadzają właśnie XCR LO, Torę, Darta lub Omegę TLN i żaden z nich nie jest wyczynowy. A jak komuś to nie pasuje, to zawsze można sobie kupić Foxa 32 F100 RL...

Napisano

Praca może podobna ale jakość zupełnie inna (xcr vs. tora coil)

Jeśli jakość by była taka sama, to RS poszedłby z torbami...

Choć czytałem i słyszałem o RS psujących się, przepuszczających powietrze lub olej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...