Gucio123 Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam, 1)Czy rama roweru Unibike Expert jest dobrą bazą do ewentualnej rozbudowy roweru? 2)Czy rower Unibike Expert ma większe tendencje do szybkiej jazdy po asfalcie, czy po nierównościach?
daro77 Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o jazdę amatorską to wg mnie da radę, można sobie na tej ramie rower budować jeśli odpowiada Ci jej geometria. Tendencje ? Rower ma tendencje do jazdy tam gdzie nim pojedziesz, do szybkiej jazdy po asfalcie to są szosówki, względnie crossy. MTB jest przeznaczony do jazdy w terenie. Aczkolwiek rower MTB na oponach slick lub semi-slick poradzi sobie w lekkim terenie, a i na asfalcie da radę jechać ze średnią prędkością 25-30km/h
Gucio123 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Napisano 4 Sierpnia 2010 Jeżdżę 70% asfalt i 30% las więc zależy mi na geometrii jak najbardziej sportowej.Czy ta rama spełni moje wymagania? Może ktoś poleci mi inny rower?
daro77 Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Najpierw się zastanów czy chcesz MTB czy Crossa. Jeśli te 30% to ubite leśne ścieżki to cross, jeśli bardziej sportowo-agresywna jazda po ostępach leśnych to MTB. Ale wtedy tracisz na komforcie i predkości na asfalcie... No nie ma nic do wszystkiego.
Gucio123 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Napisano 4 Sierpnia 2010 Na pewno MTB.To jest pewne.Wiem, że nie pogodzę tych dwóch spraw ale chodzi mi o jak najlepsze osiągi na asfalcie jak to tylko możliwe.
microsista Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi ci o jak najlepsze osiągi na asfalcie to właśnie lepszy będzie cross ;D
Gucio123 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Napisano 4 Sierpnia 2010 Zależy mi na dobrej jeździe po asfalcie, ale w skali MTB, a nie w skali ogólnej.
daro77 Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 No to jeśli MTB to tak jak pisałem wcześniej, zmień oponki na semi-slicki np. Schwalbe CX-Comp lub hurricane. Rocket Rony możesz sprzedać, albo niech sklep sobie zostawi a wstawi Ci np. Huuricane-y.
Gucio123 Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Napisano 6 Sierpnia 2010 Jeszcze jedno pytanie.Rama Unibike Expert ma geometrie ostro sportową czy wręcz przeciwnie?
Rulez Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 "Wręcz przeciwnie" to przesadne stwierdzenie, nie jest po prostu "ostro sportowa" , jest sportowa/turystyczna zależy od konfiguracji roweru.
Gucio123 Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Napisano 6 Sierpnia 2010 I tego się właśnie boję w tym rowerze.Słabej ramy obwieszonej dobrym osprzętem...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.