Skocz do zawartości

[rama]Unibike Expert trwałość ramy

Gucio123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

1)Czy rama roweru Unibike Expert jest dobrą bazą do ewentualnej rozbudowy roweru?

2)Czy rower Unibike Expert ma większe tendencje do szybkiej jazdy po asfalcie, czy po nierównościach?

Napisano

Jeśli chodzi o jazdę amatorską to wg mnie da radę, można sobie na tej ramie rower budować jeśli odpowiada Ci jej geometria.

Tendencje ?:) Rower ma tendencje do jazdy tam gdzie nim pojedziesz, do szybkiej jazdy po asfalcie to są szosówki, względnie crossy. MTB jest przeznaczony do jazdy w terenie.

Aczkolwiek rower MTB na oponach slick lub semi-slick poradzi sobie w lekkim terenie, a i na asfalcie da radę jechać ze średnią prędkością 25-30km/h

Napisano

Jeżdżę 70% asfalt i 30% las więc zależy mi na geometrii jak najbardziej sportowej.Czy ta rama spełni moje wymagania?

Może ktoś poleci mi inny rower?

Napisano

Najpierw się zastanów czy chcesz MTB czy Crossa.

Jeśli te 30% to ubite leśne ścieżki to cross, jeśli bardziej sportowo-agresywna jazda po ostępach leśnych to MTB.

Ale wtedy tracisz na komforcie i predkości na asfalcie... No nie ma nic do wszystkiego.

Napisano

No to jeśli MTB to tak jak pisałem wcześniej, zmień oponki na semi-slicki np. Schwalbe CX-Comp lub hurricane. Rocket Rony możesz sprzedać, albo niech sklep sobie zostawi a wstawi Ci np. Huuricane-y.

Napisano

"Wręcz przeciwnie" to przesadne stwierdzenie, nie jest po prostu "ostro sportowa" , jest sportowa/turystyczna zależy od konfiguracji roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...