Skocz do zawartości

[lampka tył] Superflash czy nie Superflash ?

DominikM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio będąc w Selgrosie wpadła mi w oko znajoma lampka - starsza siostra popularnego Smarta SuperFlash RL-317R, występująca w układzie poziomym, posiadająca wyraźny przycisk i lepszy jakościowo plastik mocowania (zgubiłem gdzieś dwie 317 i ponoć nie tylko mi się to przytrafiło) Smart SuperFlash RL-318R.

Co niezwykłe nie kosztowała 39zł czy nawet 59zł, bo i z taką ceną się spotkałem, tylko „aż” 19,40zł brutto :woot: - co raczej oczywiste, po sprawdzeniu „że świeci” trafiła do mojego koszyka z zakupami. :thumbsup:

super2k.jpg

super4.jpg

Prawda, że podobne ? Gdyby nie napis na jednej trudno by je było odróżnić na pierwszy rzut oka. :)

super1k.jpg

No i jeszcze drobna różnica w „zawartości” :geek:

super3f.jpg

W Smarcie elektronika została zakryta dodatkową folią, a w podróbce wszystko jest na wierzchu. Jednak główna różnica leży w zastosowanym ledzie. Smart SuperFlash ma na pokładzie jednoczipowego czerwonego leda Nichia o mocy nominalnej 0,5W a w podróbce jest no-nameowy 3 chipowy led.

super5.jpg

Jak to świeci ?

O ile włączając lampkę w sklepie wydało mi się, że świeci bardzo fajnie o tyle w porównaniu z oryginałem wypada po prostu blado. 3 chipowy led źle się skupia w zastosowanej optyce i daje znacznie mniej światła.

mg4862.jpg

mg4865.jpg

Chyba nie muszę opisywać, która jest która?

http://www.youtube.com/watch?v=5hFy3lOz-eg

Należy spodziewać się, że tańsza wersja niedługo trafii na allegro, tak że czujcie się ostrzeżeni .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...