Skocz do zawartości

[zacisk] Xt 775

roth

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co może być powodem, że tarcza piłuje zacisk? Regulacja się skończyła, jest maksymalnie zacisk odsunięty od koła na adapterze a i tak nie jest tarcza prowadzona po środku zacisku. Powoduje to piłowanie i nierówne ułożenie klocków. Jeden tłoczek jest schowany a drugi wystaje te 2-3 mm. Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Napisano

Skoro tarcza trze o zacisk to zawsze można podłożyć podkładki pomiędzy adapter a zacisk wtedy zacisk pójdzie w górę i nie będzie tarło .  Proponuje tez cofnąć tłoczki na maxa i ustawić hebel .

Napisano

Hej,

dzieki za odpowiedz. Może źle napisałęm ale tarcza nie trze bo zacisk jest za nisko. Trze a w zasadzie wytarła bok rowka w którym sie porusza. Czyli nie ma problemu gora/dół tylko prawo/lewo. Pisząc o regulacji mam na mysli prawo/lewo, bliżej lub dalej koła. Zacisk jest maksymalnie możliwie odsunięte od koła a i tak brakuje 2-3mm alby tarcza przechodzila idealnie przez środek zacisku.

Napisano

Zła strona. Jeśli podłożę podkładkę to tylko pogłębie problem. Dało by cos tylko spiłowanie adaptera żeby był dlej od koła. Ale tu musi być cos innego. Bardziej myślę o dodaniu drugiej podkładki między konus a kontrującą.

Ponieważ nie znalazlem edycji to odpisuje pod swoim postem. Poszperałem w kartach technicznych i wygląda na to że ktoś grzebal w piascie i pominął dwie uszczelki o numerze 7 z diagramu http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/FH/EV-FH-M475-2198_v1_m56577569830608924.pdf Gdzie takie cos można dostac, albo czy ktos ma odstąpić z padniętej piasty?

Napisano

Zła strona. Jeśli podłożę podkładkę to tylko pogłębie problem. Dało by cos tylko spiłowanie adaptera żeby był dlej od koła. Ale tu musi być cos innego. Bardziej myślę o dodaniu drugiej podkładki między konus a kontrującą.

Ponieważ nie znalazlem edycji to odpisuje pod swoim postem. Poszperałem w kartach technicznych i wygląda na to że ktoś grzebal w piascie i pominął dwie uszczelki o numerze 7 z diagramu http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/FH/EV-FH-M475-2198_v1_m56577569830608924.pdf Gdzie takie cos można dostac, albo czy ktos ma odstąpić z padniętej piasty?

Załóż 2 podkładki na oś pomiędzy piastą i ramą i po problemie. A o te uszczelki pytaj w serwisach, tam będą mieli najprędzej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...