jola162 Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam, Miałam wymienianą korbe i po wymianie pedałując odczuwam efekt "pływania".Czym to jest spowodowane? Szukałam na forum ale nie znalazłam odpowiedzi, więc pisze w nowym temacie.
Ubotek Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 Jaki rower, jaka korba, jakie pedały. My tu wróżkami nie jesteśmy. Ubotek
jola162 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Napisano 3 Sierpnia 2010 Nie jest to żaden firmowy sprzęt. Rower GTI missouri, na korbie jest znaczek ptaszka i dwie literki TY a pedały zwykłe plastikowe. Dodam że przed zmianą było ok a korba też była bezfirmowa.
Mod Team michuuu Napisano 3 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2010 Jaki rower, jaka korba, jakie pedała - UBOTEK zlituj się. Pedał, pedały, pedałów ludzie tak jest poprawnie! Nie wiem dlaczego funkcjonuje forma pedała zamiast pedały.Bez skojarzeń przecież to forum rowerowe.
Mod Team Pixon Napisano 3 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2010 michuu rozumiem Twoje sfrustrowanie, ale od tego jest przycisk Raportuj Wracając do problemu tematu. Winna za pływanie jest korba, może zębatki które są wykonane ze słabego materiału, a może po prostu za słabo została przekręcona.
jola162 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Napisano 4 Sierpnia 2010 Wieczorem sprawdze czy pomogło dokręcenie. A może mieć z tym falowaniem coś współnego suport?
bros Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Według mnie winne jest krzywe lub krzywo założone ramię korby. Możliwe, że czasie jazdy sie trochę obluzowało i teraz pływa.
Artursx1 Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Zapewne dostała luzu i teraz "pływa" .Do wymiany korba , chyba że podłożysz blaszkę z puszki od piwa na mocowanie i tym sposobem jeszcze to troszkę potrzyma .
PoleK Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 on nie czuje luzu, tylko plywanie, pewnie cos skoczyl niewielkiego, albo skacze z kraweznikow, stojac zawsze z konkretna noga z przodu, co spowodowalo ze oba ramiona sa krzywe, bo sie skrecily. nic z tym nie zrobisz, przywykniesz do tego, w kazdej: dirtowce, trialowce, dh, czy FR maszynce, korby sie krzywia po krotkim czasie, niczemu to nei przeszkadza, niczemu nie grozi, po prostu tak jest... a dla tych co zaraz zaczna sie pluc, wsiadzcie na rowery kumpli to poczujecie takie wlasnie "plywanie", na waszym sprzecie ktos inny tez poczuje bo nie jest przyzwyczajony. idz dalej smigac, tylko uwazaj na tym sprzecie.
Artursx1 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 a dla tych co zaraz zaczna sie pluc, wsiadzcie na rowery kumpli to poczujecie takie wlasnie "plywanie", na waszym sprzecie ktos inny tez poczuje bo nie jest przyzwyczajony. Tak faktycznie jest , siądę na rower kumpla i mam wrażenie że kobra jest krzywa Wytłumaczenie forumowicza wyżej jest chyba najbardziej trafne . Proponuje iść na rower i się przyzwyczaić , i kiedyś zobaczyć jeszcze czy korba jest dobrze skręcona .
jola162 Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Napisano 7 Sierpnia 2010 on nie czuje luzu, tylko plywanie, pewnie cos skoczyl niewielkiego, albo skacze z kraweznikow.... Hm jola to raczej imię żeńskie . Okazało się że krzywo był przykręcony jeden pedał , ale przez deszcze jeszcze nie miałam okazji sprawdzić.
PoleK Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 Jolka, Jolka, Pamietasz lato ze snu? sory, nie zwrocilem uwagi na nick. i nie wyobrazam sobie jak moglas miec krzywo wkrecony pedal, musialabys zjechac gwint przez co teraz juz go nie wkrecisz poprawnie, a jesli nawet sie uda, to jest duza szansa ze gwint w ramieniu Korby tego nie wytrzyma.
jola162 Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Napisano 7 Sierpnia 2010 No tak , trzeba było kupić nowe pedały , bo ponoć łozysko przez to też się zepsuło. Hehe jak widać idzie krzywo przykręcić ( ja tego nie przykręcałam ) . Eh przestanie w końcu padać Ps. A pamiętam
jola162 Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Napisano 13 Sierpnia 2010 No i faktycznie wina pływania to krzywo przykręcony pedał, teraz mgnie do przodu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.