SajmonSzy Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam ponownie. Zrobiłem sobie zestawienie części z roweru Cube Reaction RX. Zastanawiam się czy go nie przepłacę. Oto lista - ceny części pochodzą z allegro - te najniższe ( z wyjątkiem kierownicy i siodła, bo nie znalazłem). 1.-P. Tył---------Shimano Deore XT RD-M772 Shadow ------------------------------------169 2.-P. Prz.--------Shimano Deore XT FD-M771---------------------------------------------93 3.-Amor-----------Fox 32 F100----------------------------------------------------------2250 4.-Korba----------Shimano Deore XT FC-M770---------------------------------------------530 5.-Kaseta---------Shimano CS-HG50 11-32Z., 9-speed-------------------------------------60 6.-Łańcuch--------Shimano CN-HG53 108 ogniw--------------------------------------------35 7.-Piasta prz.----Sunringlé Ryde XMB---------------------------------------------------589 (całe koła) 8.-Piasta tylna---unringlé Ryde XMB----------------------------------------------------0 9.-Obręcze--------Sunringlé Ryde XMB---------------------------------------------------0 10.Opony----------Schwalbe Rocket Ron Kevlar Triple Compound---------------------------130 11.Manetki--------Shimano SLX SL-M660--------------------------------------------------150 12.Hamulec przed--Formula RX, tarczowe hydrauliczne 180mm------------------------------800(oba) 13.Hamulec tylny--Formula RX, tarczowe hydrauliczne 160mm------------------------------0 14.Kierownica-----Syntace Duraflite----------------------------------------------------200 15.Mostek---------Syntace F149---------------------------------------------------------150 16.Stery----------FSA Orbit Z----------------------------------------------------------105 17.Siodło---------RFR Natural Shape----------------------------------------------------?150 18.Sztyca-------- RFR Prolight 31,6mm--------------------------------------------------80 19.Inne dziwactwa- ----------------------------------------------------------------------? (typu linki, pancerze, chwyty, dętki, coś jeszcze? No nie wiem ile tego może być więc nie doliczam.) __________________________________________________________________________ __________________ SUMA: 5491 Ceny podane są w złotówkach rzecz jasna. Proszę mi powiedzieć czy warto go kupić? Będzie to spory wydatek, dlatego chciałbym aby moja decyzja była skonsultowana ze specjalistami i przemyślana. Oto aukcja z allegro : http://allegro.pl/item1166798684_cube_reaction_rx_600zl_taniej_20.html Specyfikacje roweru brałem z tej strony: http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/834/Cube.Reaction.Rx/ Pozostaje jeszcze kwestia amortyzatora przedniego. Oba rowery są w tej samej cenie, z tym że jeden jest z FOXem 32 F100, a drugi z ROCK SHOX SID TEAM. Który wg Was lepszy? Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie odnośnie tego czy warto.
Sol Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 Dorzuć do zestawienia cenę ramy http://allegro.pl/item1162038044_rama_cube_reaction_sid_blue_18_nowa_2010.html i będziesz miał jasną odpowiedź. Reaction to porządny sprzęt za dobre pieniądze - można go spokojnie polecić i do zaawansowanej turystyki i do ścigania (aczkolwiek nie jest to 100% sportowe geo). Nie powiem ci jakie są różnice w pracy Foxa i SIDa, bo nie mam porównania z jazd. Oba modele cieszą się bardzo dobrą opinią, z zastrzeżeniem, że zdarzają się narzekania na sztywność SIDa (ale w starszych rocznikach - nie wiem czy 2010 też). Dla siebie wziąłbym Foxa - daje to samo, a mniej grzebania z ustawieniami. Z drugiej strony jeżeli ktoś lubi grzebać ...
SajmonSzy Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Napisano 3 Sierpnia 2010 Hahaha! Prawie z krzesła spadłem Sol. Płaciłbyś mi odszkodowanie do końca życia za uszczerbek na zdrowiu Kupiłbym wszystkie części, zabrał się do składania i dopiero zorientował się, że ramy nie mam No jestem niesamowity Jak mogłem o najważniejszej rzeczy zapomnieć? Dzięki za opinie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.