SajmonSzy Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Proszę mi powiedzieć czy linka odpowiadająca za zmianę przerzutki może być powodem jej niepoprawnego działania? Chodzi o to, że nie przerzuca mi tylnia tak jak powinna. Przy ostatnich trzech biegach (najcięższych) mechanizm nie przeskakuje. Kilka "nici" odchodzi od linki. Wymienić ją czy to nie ma za dużego wpływu i wystarczy wyregulować na przekładni? PS Jeśli nie rozumienie o co mi chodzi to postaram się to jeszcze jakoś inaczej wytłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Linka się rozstrzępiła i blokuje się w pancerzu lub przy baryłce ? Jeśli tak to trzeba wymienić bo takie coś stawia spory opór , i potem wyregulować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyling Napisano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Jeśli linka jest już postrzępiona to warto ją wymienić bo nie jest to jakiś duży wydatek. Przy wymianie linki trzeba sprawdzić czy nowa będzie w starych pancerzach poruszać się luźno, bo może być tak, że stare pancerze też będą uszkodzone gdzieś w środku lub pozałamywane, wtedy również trzeba je wymienić. Jeżeli po regulacji to nie poskutkuje to może sprężyna w przerzutce już za słaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.