Banhead Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Kross Hexagon v5 Witam. Mam Pytanie, takie ogólne. Co można zmienić w moim rowerze aby lepiej się na nim jeździło. Specyfikacja: http://sklep.rower.c...iew.php?idp=816 Mój budżet to 300 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Co rozumiesz przez lepiej? Wygodniej (siodełko daje po dupie, kierownica nie taka, mostek za długi?) czy raczej lżej (za duża masa roweru, zbyt duże opory wszelakie, etc.). A może brak konserwacji lub kiepska konserwacja sprzętu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banhead Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Chodzi mi o lżejszą jazdę i o zmniejszenie masy. Teraz waży >13 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Bardzo dużo można zrzucić na oponach. Ja bym porponowal kenda karmy w wersji kevlarowej wazace ponizej 500g. Te seryjne ktore daja do krossow waza prawie kilogram. Za pozostałe 200 zł możesz zastanowić sie nad przerzutką np. na tyl deore xt shadow mozna wyrwac za te 200 zł PS. Sory że odgrzewam temat (nie zauważyłem daty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKSUSqq Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 opony - 100zł detki 35zł a reszte zostaw i zbieraj na nowe kola np mavic crossride 1750g - 550zł na tym idzie zrzucic ok 2400g z tego co wyczytalem z innego forum, ktos zwazyl kola tego roweru i przod 1200g a tył 1700g ps. sam mam hexagona v5 i od tego zaczynam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.